Ambasador Majkl Devenport ce obići Sjenicu

Vijesti 2013

Ambasador Devenport dolazi u dvodnevnu posetu jugozapadnoj Srbiji

Šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, ambasador Majkl Devenport, boraviće u dvodnevnoj poseti jugozapadnoj Srbiji 20. i 21. novembra 2013. godine.

Ambasador Devenport započeće posetu, u sredu 20. novembra, u Sjenici, gde će obeležiti kraj radova na izgradnji Regionalnog centra za razvoj poljoprivrede, u čije su osnivanje Evropska unija i Vlada Švajcarske preko Programa evropskog partnerstva sa opštinama EU PROGRES bespovratno uložile 255.690 evra.

Prvi čovek Delegacije EU u Srbiji će, zatim, prisustvovati i trinaestom sastanku Upravnog odbora EU PROGRESa, koji će biti održan u Novoj Varoši, gde će predsedniku opštine Dimitriju Paunoviću uručiti tehničku dokumentaciju za izgradnju regionalne deponije „Banjica“ za Novu Varoš, Priboj, Prijepolje i Sjenicu. Drugi dan posete, u četvrtak 21. novembra, ambasador Devenport započeće uručivanjem opreme i nameštaja za vrtić „Poletarac“ u Tutinu, koji je i proširen u okviru projekta finansiranog preko EU PROGRESa.

Nakon toga, šef Delegacije predaće savremene mašine za šivenje Školi za dizajn tekstila i kože, za osnivanje učeničkih radionica u sklopu projekta „Jačanja stručnog obrazovanja u oblasti tekstilne i industrije odeće i obuće“ uz finansijsku podršku Evropske unije preko EU PROGRESa.

Facebook komentari
Čitaj još:  Direkcija za urbanizam održava puteve u Sjenici

Leave a Reply