Rekonstrukcija toaleta u sjeničkim školama

Vijesti 2013

Potpisani ugovori za rekonstrukciju toaleta u 22 škole u Sjenici, Ivanjici i Novoj Varoši. Ugovori podrazumevaju i izgradnju toaleta u isturenim odeljenjima matičnih škola.
Ministarstvo prosvete potpisalo je ugovore za rekonstrukciju toaleta u 22 osnovne i srednje škole u opštinama Sjenica, Ivanjica i Nova Varoš.

Rekonstrukcija sanitarnih čvorova u 22 osnovne i srednje škole finansiraće se sredstvima zajma Svetske banke u visini od 28,3 miliona dinara.
Za opštinu Sjenica planirana je rekonstrukcija toaleta u deset škola i nekim njihovim izdvojenim odeljenjima. Ukupna vrednost radova je 16,53 miliona dinara.
U sjeničkoj opštini biće rekonstruisana Gimnazija “Jezdimir Lović”, Tehnička škola, škola “Bratstvo”, istureno odeljnje OŠ “Bratstvo i jedinstvo” u Žabrenu, kao i odeljenja škole “Rifat Burdžević Tršo” iz Karajukića Bunara u Tuzinju i Cetanoviću.
Takođe novcem Svetske banke biće napravljeni toaleti i u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u izdvojenim odeljenjima u selima Kijevci i Dujke, kao i školama “Branko Radičević” i “12. decembar”.
U opštini Ivanjica toalete će dobiti đaci Gimnazije, kao i osnovci iz škola “Nedeljko Košanin”, “Kirilo Savić”, “Sreten Lazarević – Prilike”, “Milinko Kušić” iz odeljenja u Bukovici, “Mićo Matović” u Ravnoj Gori, “Majo Ilić” iz Kušića i “Vučić Veličković” iz Međurečja.
Vrednost tih radova je 7,75 miliona dinara.
U opštini Nova Varoš planirana je rekonstrukcija u školama “Gojko Drulović”, odeljenje u selima Radoinja i Rutoši i “Živko Ljujić”.
Od četiri miliona dinara, izdvojena za opštinu Nova Varoš i toalete će dobiti i osnovci škole iz Božetića “Knezova Rašković”.

Facebook komentari
Čitaj još:  Produžen rok za analizu zemljišta

Leave a Reply