Poreklo Đinđića – VIDEO

Kolumna, Video

Povodom godišnjice ubistva Zorana Đinđića www..com premijerno prikazuju kratki dokumentarni film “Đinđići”, autora Sadika Hamidovića o poreklu porodice nekadašnjeg premijera.

Hamidović je godinama radio kao novinar na danas ugašenom Radio Nišu, a kako kaže, jednom mu je gost bio i nekadašnji premijer Zoran Đinđić.

– Pitao me je odakle sam. Kada sam mu odgovorio da sam iz , odmah je pitao da li znam za selo Divlja Rijeka i kazao da su svi Đinđići odatle – objašnjava Hamidović motive za snimanje filma.
Zoran Đinđić mu je, kaže, tada objasnio da su njegovi preci još krajem 19. veka krenuli ka Toplici i naselili se u okolini Prokuplja gde su uslovi života bili povoljniji.

Čitaj još:  Koncert Dženana Lončarevića u Sjenici (Video)

– Predložio je da zajedno odemo na groblje njegovih pradedova u selo Divlja Rijeka, ali desilo se šta se desilo. Ipak, naš dogovor ostao je kao amanet – kaže Hamidović.
Još jedan motiv za snimanje filma je, kaže Hamidović, bilo i to što su ljudi, iako se znalo da Đinjđićeva majka živi u selu Prekopuce u okolini Prokuplja, stalno spekulisali da li su Đinđići Srbi, Bosanci ili Hrvati, a da je film potvrdio da vode porekolo iz Sjenice.

Zoran Đinđić ubijen je 12. marta 2003. godine.

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .