Toplija zima za đake sjeničke OŠ „12. decembar’’

Vijesti 2012

Sjenica – Za učenike sjeničke OŠ „12. decembar’’, ova zima će sigurno biti toplija, bar za vreme boravka u školski prostorijama. To je jedna od škola u Srbiji u kojoj je, u skladu sa Zakonom o energetici, a na predlog ministarstava ekonomije prosvete, uspešno realizovan projekat energetske efikasnosti. Projekat je podrazumevao kompletnu zamenu stolarije grejne instalacije, a efekti uštede toplotne energije osetni su već na prvim sjeničkim „minusima’’.

Podsetivši na činjenicu da je Sjenica najhladnije mesto u bivšoj Jugoslaviji i da temperature zimi padaju i ispod 30 stepeni, direktor OŠ ‘’12. decembar’’ Murat Hodžić zadovoljno je potvrdio da su rezultati ovog, kako je kazao, značajnog projekta već vidljivi. „Sa onom stolarijom kakva je bila, iako smo menjali kotlove, nismo imali uslove za rad. Sada je situacija sasvim drugačija. Prozori su jako dobri. Već se vide efekti i u potrošnji uglja’’, izjavio je Hodžić. On je istakao da, zahvaljujući termostatski ventilima, u svim prostorijama najveće škole u Sjenici, pa i šire, postiže se optimalna . ‘’Više se neće dešavati da je na jugu toplo i otvaraju se prozori, a da je u severnom delu zgrade toliko hladno i da ne postoje uslovi za rad’’, kazao je Hodžić.

Čitaj još:  Sanel Papić i dalje rešava pitanje pobednika u prvoj rundi

AUTOR: S. LJAJIĆ

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .