Sanel Papić i dalje rešava pitanje pobednika u prvoj rundi

Sjenica vesti, Sport, Vijesti 2012

Spektakl u organizaciji Felixa Sthurma koji se odigrao u sarajevskoj Skenderiji, sandžački Sanel Papić okončao je pobjedom protiv Nemanje Rugačevića.
Papić j nokautom u prvoj rundi porazio Rugačevića.
„Pobjeda, hvala svima. Slijedi odmor, pa idemo na titulu ako Bog da…“ izjavio je Sanel Papić poslije meča.

Bosanskohercegovački bokser Adnan Redžović savladao je u Skenderiji Hrvata Ivicu Perkovića jednoglasnom odlukom sudija, te je na taj način osvojio titulu prvaka Mediterana po WBA verziji.
U svih dvanaest rundi viđena je bespoštedna borba. Redžović je nešto bolje boksovao uvodne runde, dok je hrvatski teškaš u sedmoj i osmoj rundi zadao nekoliko opasnih udaraca, te je bio u prednosti., no to mu nije pomoglo da ostvari pobjedu u ovom meču.

Čitaj još:  Intervju sa Sanelom Papićem

Oba boksera su se u razmjeni udaraca dosta umorila, pa je završnica meča protekla u klasičnoje razmjeni udaraca i bez ozbiljnijih udaraca po protivnika.

Sudije su na kraju jednoglasnu pobjedu dodjelile našem borcu koji je tako uz podršku Adnana Ćatića nastavio nizati uspjehe i pobjede.

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .