Invalidi Sjenica

ČLANOVI UDRUŽENJA INVALIDA „DILAVNI“, PRVI PUT PROSLAVILI SVOJ PRAZNIK

Arhiva vijesti 2008

Udruženje invalida “Dilavni“ u , osnovano je 2005.godine. Ove godine, od osnivanja, svečanim ručkom u grilu “Tarik“, članovi ovog udruženja su proslavili svoj praznik, Dan ivalida. Uz pomoć PRO programa i opštine Sjenica, ove godine realizovan je i njihov prvi projekat “Sjenica – grad bez barijera“, i od tada se, kažu, njihov status u ovoj opštini polako popravlja. Međutim, još uvek ima i onih koji invalidnast doživljavaju kao nešto što treba skrivati i čega se treba stideti.

Invalidi Sjenica

“Zahvalni smo lokalnoj samoupravi, koja nam je obezbedila sredstva da ove godine, prvi put proslavimo naš praznik. Posebno se zahvaljujemo i direktoru Centra za socijalni rad, Novaku Dumiću, koji nas redovno posećuje. Ono što predstavlja problem, jeste da imamo par potencijalnih članova, koji bi želeli da se učlane u naše udruženje, ali im njihove porodice to ne dozvoljavaju. Ne znam zašto neki pojedinci naše udruženje shvataju kao nešto sramno. Mi smo dokazali da smo ozbiljna , da smo aktivni, da umemo da radimo i da se družimo. Porodice naših stalnih članova su ponosne na nas. Mi želimo da znamo koliko invalida ima u našoj opštini, i mi želimo da im pomognemo“, kaže za naš sajt, potpredsednica Udruženja invalida “Dilavni“, Sanija Halilović.

Čitaj još:  Predsednikova novogodišnja čestitka (Foto)

Invalidi su ljudi sa posebnim potrebama ali i sa posebnim vrednostima, i ne treba da se stide svojih posebnosti. Njima je potrebna, prvenstveno podrška porodice, da bi udruženi pokazali svoje posebne vrednosti, i dokazali da su jednako važni i ravnopravni članovi svake društvene zajednice. Fatima Bidžević svojoj ćerki Saneli u tome mnogo pomaže. Iako nije invalid, Fatima je, zbog svoje posebne ćerke, član udruženja i proslavlja Dan ivalida. “Ja imam petoro djece, a Sanela je za mene posebna. Ona je važan član moje porodice i ja se njome ponosim. Ja želim da joj pomognem da se uključi u društvo, da ima svoje ja, da se druži i što kvalitetnije živi svoj život. Poručejem svim roditeljima, koji imaju posebnu djecu, da budu uz njih i da im na sličan način pruže podršku“.

Čitaj još:  Uskoro peti poljoprivredni sajam u Sjenici

Pogledajte još:

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .