meho ugljanin

Sjenički lovac Meho Ugljanin u lovačkoj karijeri odstrelio 23 vuka

Arhiva vijesti 2007

meho ugljaninDok je za mnoge lovce, odstreljen vuk samo ne ostvareni san, sjenički lovac Meho Ugljanin je u svojoj lovačkoj karijeri uspeo da odstreli 23 vuka. Iznad svega zaljubijenik prirode, Meho je lovom počeo da se bavi od 1985.godine. Prvog vuka odstrelio je, svojom vlastitom, tek kupljenom puškom, prilikom prvog izlaska u lov. Poslužila ga, kaže, početnička sreća, pa je tada među starijim kolegama prokomentarisao ’’pa i nije tako teško ubiti vuka’’. Kasnije međutim, je uvideo da to baš i nije tako lako.

’’Potrebno je, na prvom mestu, puno ljubavi, vremena, strpljenja… Konstantno druženje sa prirodom izoštrava čula i zato se trudim da svaki slobodan trenutak provedem prirodno. Sjeničko lovište je bogato vukovima koji pričinjavaju ogromne štete lokalnim farmerima, pa je prirodno osećati potrebu da se boriš protiv ’’štetočina” i naravno da pobeđuješ. Svaki put iznova pobednički osećaj je prisutan u prirodi u trenutcima iščekivanja, praćenja, nadmudrivanja pa sve do momenta ostvarivanja cilja i konačnog ulova. Posle toga osećaj je drugačiji. Jer, nije isto posmatrati živog vuka u punoj snazi u prirodi i suočiti se sa njim, i ustreljenog na haubi automobila, koji više nikome ne može da naudi. Onda bih ga, kaže Meho, kada bih mogao vratio u život. Ali to ne biva!’’

Čitaj još:  Ministar Velimir Ilic posetio Sjenicu

Sve svoje trofeje, od 23 odstreljena vuka, Meho je poklonio prijateljima u zemlji i inostranstvu, koje je stekao baveći se lovom. To je, kaže, poseban znak pažnje i najveći poklon koji se može nekome darovati.

Čitaj još:  Nesuglasice oko deponije u Sjenici

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

Leave a Reply