organizacija za evropsku bezbednost i saradnju - sjenica.com

Poziv za prijavljivanje na pripremni seminar za polaganje pravosudnog ispita

Informacije

Poziv za prijavljivanje na pripremni seminar za polaganje pravosudnog ispita

Misija OEBS-a u Srbiji, u saradnji sa Udruženjem građana „Monitor“, poziva kandidate koji ispunjavaju uslove za polaganje pravosudnog ispita da se prijave za učešće na pripremom seminaru za polaganje pravosudnog ispita. Zbog aktuelne situacije sa virusom COVID-19 seminar će biti organizovan po online modelu i uz upotrebu digitalnih tehnologija i inovativnih metoda učenja, a sastojaće se od organizovanja online predavanja iz 5 oblasti u toku aprila 2021. kao i korišćenja pratećih video tutorijala za oblasti koje nisu obuhvaćene online predavanjima.

Predavanja će se održavati posle radnog vremena, u toku radne nedelje, a o tačnom rasporedu i vremenu predavanja će kandidati biti naknadano obavešteni. Odabrani polaznici seminara će biti u prilici da prisustvuju online predavanjima koja će održati kako profesori pravnih fakulteta tako i iskusni praktičari među kojima i sudije, tužioci i advokati. Oblasti iz kojih će biti organizovana online predavanja su:

  • Privredno pravo
  • Međunarodno privatno pravo
  • Radno pravo
  • Upravno pravo
  • Krivično pravo
  • opšti i posebni deo

Ostale oblasti za pravosudni ispit (Uvod u građansko pravo, Stvarno pravo, Porodično i nasledno pravo, Građansko-procesno pravo, Obligaciono pravo i Krivično-procesno pravo) će biti pokrivene video tutorijalima kojisu u saradnjisa iskusnim praktičarima i profesorima pravih fakulteta razvijeni uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji. Tokom trajanja seminara, svakom učesniku će biti ustupljen na korišćenje komplet priručnika za pripremu pravosudnog ispita od izdavača “Projuris”, koje su učesnici dužni da vrate nakon završetka seminara. Kako bi dobili sertifikat o pohađanju seminara učsnici su dužni da budu prisutni na najmanje 80% predavanja.

Čitaj još:  Zahtev - obrazac za instalaciju usporivača brzine

Ko može da se prijavi na seminar (potrebno je kumulativno ispunjenje navedenih uslova)?




  • Lice koje je diplomiralo na pravnom fakultetu i koje je posle završenog pravnog fakulteta steklo dve godine radnog iskustva na poslovima pravne struke u sudu, javnom tužilaštvu, javnom pravobranilaštvu i advokaturi, ili tri godine radnog iskustva na poslovima pravne struke u organu za prekršaje, drugom državnom organu, organu teritorijalne autonomije i lokalne samouprave, ili četiri godine radnog iskustva na poslovima pravne struke u preduzeću, ustanovi ili drugoj organizaciji.
  • Lice koje planira da polaže pravosudni ispit u toku sledeće kalendarske godine.
  • Lice koje ima prebivalište na teritoriji Novog Pazara, Raške, Prijepolja, Sjenice ili Tutina.

Ukoliko ste zainteresovani da učestvujete na seminaru molimo Vas da popunite elektronsku prijavu koja se nalazi na linku http://bit.ly/pozivpi2021 (prilikom popunjavanja elektronske prijave svoju kratku biografiju (CV) dodajte u prijavu).

Čitaj još:  Ramazanska Vaktija 2021

Rok za slanje prijava je 29. mart 2021. godine. Na online seminar će biti pozvano najviše 30 osoba, a prednost će biti data najkvalifikovanim kandidatima na osnovu uvida u aplikaciju i priloženu biografiju (CV) kandidata. Osim obaveznih kriterijuma ceniće se i akademski uspeh, neformalno obrazovanje, volontersko ili profesionalno iskustvo, građanski aktivizam ili humanitarni rad.

Ovaj seminar realiziuje Misija OEBS u Srbiji, u saradnji sa Udruženjem građana „Monitor“, uz finansijsku podršku Ambasade Švajcarske Konfederacije u Beogradu kao i Misije SAD pri OEBS-u.

Redakcija
www.Sjenica.com

Facebook komentari

Leave a Reply