Medzlis Islamske zajednice Sjenica urucio pomoc porodici Dzigal iz Trijebina

Medžlis Islamske zajednice Sjenica uručio pomoć porodici Džigal iz Trijebina (Video)

Pešter, Religija, Sjenica vesti, Video, Vijesti 2015

Sjenica uručio pomoć porodici iz Trijebina

Medzlis Islamske zajednice Sjenica urucio pomoc porodici Dzigal iz Trijebina

Predsednik Medžlisa Islamske zajednice Sjenica, Mustafa Makić, uručio je u ime sjeničkih imama i džematlija novčanu pomoć od 138 000 dinara porodici Džigal iz Trijebina.

“Prilog je skroman, ali je od srca svih naših džematlija. Cilj nam je da na ovaj način damo primer svima da treba pružiti pomoć uvek onima kojima je potrebna”, dodao je Makić.
Imam u džamiji Sultan Valide, Hazir Dacić, rekao je da će džematilije iz Sjenice i dalje učestvovati u akciji prikupljanja pomoći kako bi se porodica Džigal što pre uselila u novi dom.
Topli dani doprineli su da radovi na izgradnji nove kuće teku intezivnijom dinamikom od planirane, a prikupljena je i značajna količina građevinskog materijala.

Čitaj još:  Asocijacija mladih SDA Sandžaka podržala akciju dobrovoljnog davanja krvi (Video)

Podsećamo da su proteklih dana akciju prikupljanja pomoći podržali sjenički privrednici, dobrotvorno društvo Merhamet, građani Sjenice i predstavnici odbora političkih partija SDA i SDP.

 

Sjenica.com

 

Pogledajte još:

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

One thought on “Medžlis Islamske zajednice Sjenica uručio pomoć porodici Džigal iz Trijebina (Video)

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .