Sjenica predstavila prirodnu i ukusnu hranu! #FoodisGreat

Opstina Sjenica, Sjenica vesti, Vijesti 2015

U sklopu projekta “Food is great” kojim Color Press Grupa i Ambasada Velike Britanije promovišu lokalne i britanske specijalitete širom Srbije, ambasador, novinari i poznate ličnosti posetili su Sjenicu.

Prvog dana posete u restoranu “Borovi” koji je u sklopu istoimenog kompleksa u kom su gosti bili smešteni, održana je degustacija hrane i panel diskusija.

food is great - sjenica

Program je simboličnim govorom otvorio predsednik opštine Sjenica, Hazbo Mujović, a posle njega je govorio ambasador Velike Britanije u Srbiji, Denis Kif.




Nakon promotivnog spota o Sjenici počeo je panel u kojem su učestvovali pevač i glumac Frano Lasić, lokalna domaćica Bahrija Zekić, glumac i pisac Žarko Jokanović, glavni kuvar hotela “Borovi” Besim Stupljanin i ambasador Velike Britanije Denis Kif.

Čitaj još:  Trijebine, zaselak Ravna Gora još zavejan (Video)

Specijaliteti koje su pripremale lokalne domaćice i glavni kuvar britanske ambasade su nakon panela odnešeni deci i odraslima sa posebnim potrebama u centar “Povetarac”.

food is great - sjenica

Drugog dana organizovana je poseta ski centru “Žari”, vidkovcu sa koga se pruža pogled na prirodni rezervat Uvac i na kraju vožnja Sjeničkim jezerom sa ulaskom u Ledenu pećinu.

Više desetina novinara, diplomata i poznatih ličnosti nosiće najlepše uspomene sa putovanja u Sjenicu i upoznavanja njihove kulture i gastronomije.

 

Čitaj još:  Mirza Šoljanin nova pesma "Lelo" - VIDEO

tanjug

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Sjenica predstavila prirodnu i ukusnu hranu! #FoodisGreat

Leave a Reply