Požar u Dubočici

U selu Dubočica već nedelju dana gori borova šuma!

Pešter, Sjenica vesti, Vijesti 2015

Kaličanin napominje i da u predelu sela Dubočica već sedam dana gori borova šuma i nisko rastinje, a da je gašenje tog požara zbog nepristupačnog terena, gotovo nemoguće.

Požar u Dubočici

Zamenik predsednika Opštine Sjenica Mikailo Kaličanin rekao je danas da je dat nalog javnom preduzeću “Seoski vodovodi” da iz mesne zajednice Bare dovedu vodu u selo Crvsko koje je već dva meseca bez vode.

– Ne možemo da utičemo na poslovanje “Pešterskog vodovoda” čiji je izvor na teritoriji Tutina, pa smo odlučili da prespajanjem vodovoda i aktiviranjem novih izvora dovedemo vodu iz Bara. Nemoguće je precizirati koliko će radovi trajati, ali radiće se brzo, dok još vreme dozvoljava – izjavio je Kaličanin.

On je dodao i da će to biti privremeno rešenje, ali da će bar delimično biti rešen problem vodosnabdevanja meštana i stoke u Crvskom u koje je voda tokom leta dopremana cisternama.

Čitaj još:  Trudnica iz sela Sugubine danas je prevežena u Sjenicu (Video)

Kaličanin napominje i da u predelu sela Dubočica već sedam dana gori borova šuma i nisko rastinje, a da je gašenje tog požara zbog nepristupačnog terena, gotovo nemoguće.

– Srećom smo na vreme buldožerima i rovovima odsekli područje zahvaćeno požarom kako se vatra ne bi proširila na obližnje kuće. No i dalje strahujemo zbog vetra koji bi mogao da promeni pravac požara, pa se situacija redovno prati – istakao je Kaličanin.

Pre dvadesetak godina, vatra je u kanjonu Dubočica gorela nekoliko nedelja dok je nisu ugasile obilnije jesenje kiše.

Snimak sledi uskoro.

autor: N. Kočović

 

Pogledajte još:

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

One thought on “U selu Dubočica već nedelju dana gori borova šuma!

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .