Radionica u Sjenici - Jun 2015

Problemi neadekvatnog odlaganja životinjskog otpada (Video)

Sjenica vesti, Video

Ekološki centar “Stanište” iz Vršca organizovao je pre neki dan u Sjenici radionicu “Upravljanje sporednim proizvodima”, na kojoj su izloženi neadekvatnog odlaganja životinjskog otpada i potreba za njegovim pravilnim upravljanjem.

Radionica u Sjenici - Jun 2015

Predstavnik ovog centra Dejan Maksimović rekao je da u Srbiji postoje samo dva objekta za odlaganje uginulih životinja, a da je potrebno bar 30.

“Nepostojanje regionalnih i lokalnih mesta gde bi se sakupljale uginule životinje dovodi do toga da najveći procenat njih i ne dospeva do klanice. Otvaranje i izgradnja sabirnih centara ne bi dovela do novih finasijskih izdataka poslodavaca koji odlažu , već šansa da unaprede proizvodnju u skladu sa zakonima Evropske unije”, rekao je Maksimović.

Čitaj još:  Mirza Šoljanin na sarajevskom trgu za novu godinu

Radionica je organizovana je u okviru projekta “Sistem za sakupljanje sporednih proizvoda životinjskog porekla u četiri regiona u Srbiji”, koji većim delom finansira ambasada Norveške u Srbiji i u kojima se realizuje.

Osim u Sjenici, projekat se realizuje i u Ivanjici, Novoj Varoši, Čačku, Gornjem Milanovcu, Lučanima, Subotici i Pirotu.

Animalni otpad – Еколошки центар Станиште

 

Redakcija Sjenica.com

 

Pogledajte još:

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

One thought on “Problemi neadekvatnog odlaganja životinjskog otpada (Video)

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .