Latovic Safet Sjenica Sah

Republičko prvenstvo u šahu dobio Safet Latović

Sjenica vesti, Sport, Vijesti 2015

Sjenički šahista Safet Latović pobedio je na 39. Republičkom prvenstvu u šahu za distrofičare u Vrnjačkoj Banji. On je izjavio da je u kategoriji Prva liga – seniori, na takmičenju koje je održano od 19. do 22. marta, odigrao mnogo teških partija.

„Svakodnevni rad doneo je rezultat. Šahom se profesionalno bavim od 1996. godine i osvojio sam dosta različitih medalja. Ovo poslednje takmičenje mi je, ipak, posebno drago, jer sam došao do dva odličja“, rekao je Latović.

Osim trijumfa na glavnom turniru u Vrnjačkoj Banji, Latoviću je pripalo i drugo mesto na istovremeno održanom prvenstvu u ubrzanom šahu „Sećanje na pionire“.
Latović je, takođe, izrazio žaljenjene što zbog prirode svoje bolesti nije u mogućnosti da redovno posećuje klub šahista u Sjenici.

Čitaj još:  Počeli radovi na Lenjinovoj ulici

„Onemogućen sam da do kluba dođem sam, a ne postoji poseban prilaz za nepokretne osobe. Što se priprema za turnire tiče, obimne su, ali ja uživam šahu“, kazao je Latović.

 

Redakcija .com

Pogledajte još:

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

One thought on “Republičko prvenstvo u šahu dobio Safet Latović

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .