Mikailo Mica Kalicanin / Sjenica / Mart 2015

Pešterska visoravan odsečena od svijeta (Video)

Opstina Sjenica, Pešter, Sjenica vesti, Video, Vijesti 2015

Svi ka selima na teritoriji Sjenice su neprohodni, deset hiljada ljudi je u blokadi a trenutno radi samo škola u Štavlju

Trenutno je uredno snabdevanje strujom zavejanih sela.
“Neprohodni su i regionalni putevi prema Bijelom Polju i Tutinu, jer visina snežnog pokrivača u pojedinim zaseocima dostiže i 80 centimetara. Jutros je na upućeno 13 mašina, ali je bilo potrebno angažovati mnogo više, možda čak i 30 mašina kako bi se svi putevi očistili u roku od tri dana.
Međutim, nemamo više novca kako bismo angažovali mehanizaciju iz privatnog sektora”, rekao je danas koordinator u Štabu za vanredne situacije Mikailo Kaličanin.

Čitaj još:  Sjenički maturanti 2013 / 2014 (Tehnička škola)

On je naglasio da je opština potrošila sva sredstva namenjena čišćenju puteva, a da se Vlada Srbije i dalje oglušuje na apele za pomoć Sjenici.

Prema rečima Kaličanina, Štab za vanredne situacije neće ponovo proglašavati vanrednu situaciju, “jer se pokazalo da država nema sluha da pruži pomoć Sjenici”.

 

Redakcija Sjenica.com

Pogledajte još:

Facebook komentari

Povezane teme

One thought on “Pešterska visoravan odsečena od svijeta (Video)

  • Zar se neko normalan nadao da ce biti nekakve pomoci od vlade,pa oni se trude da Sjenici bude sto gore,doduse cudno je malo kako to da se SPS ne seti svojih simpatizera is Sjenice i ne pritekne u pomoc,bice da im ni oni kao i Sjenica nisu nesto preterano zanimljivi…

Leave a Reply