Nusret Nuhovic

Predsednik Samostalne SDA za Sjenicu Nusret Nuhović dao izjavu (Video)

Opstina Sjenica, Sjenica vesti, Video, Vijesti 2014
Nusret Nuhovic
Nusret Nuhovic

Predsjednik Samostalne SDA za Sjenicu Nusret Nuhović u izjavi za Regionalnu televiziju rekao je da je Državna revizorska institucija kroz kontrolu rada lokalne samouprave za prošlu godinu u Sjenici konstatovala nezakonito i nenamjensko trošenje sredstava iz budžeta u iznosu od 201 milion dinara.

“Izvještaj Državne revizorske institucije kroz kontrolu rada lokalne samouprave sadrži sto strana, i konstatovano je nenamjensko trošenje oko 2 miliona evra. Na vrhu vlasti tada je rukovodio i sadašnji predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović kome mogu da se pripišu sve nezakonite radnje. Ove radnje po svim osobinama mogu da se svrstaju u radnje za izvršenje krivičnih djela, odnsosno krivična djela zloupotreba službenog položaja, podmićivanje, trgovina uticajem itd…”, istakao je Nuhović u izjavi za Regionalnu televiziju.

Čitaj još:  SEDA predstavlja Sjenicu na "Biznis sajmu" - VIDEO

Nuhović je takođe iznio i podatke Državne revizorske institucije koji se tiču nenamenskog trošenja budžetskih sredstava, a po kojima je novac odlazio na gorivo službenih vozila bez odgovarajuće računovodstvene dokumentacije kao i na trošenje sredstava za službena putovanja i prenoćišta.

Nuhović smatra sramnim i to što su na ime isplate jednokratne pomoći pare iz budžeta odlazile onima koji su daleko od siromaštva.

 

A. Nićiforović

Čitaj još:  Sjenički biatlonci pomažu poplavljenima

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Predsednik Samostalne SDA za Sjenicu Nusret Nuhović dao izjavu (Video)

Leave a Reply