Dani kulture

Otvorena je izložba slika Likovne kolonije “ Sandžak kao inspiracija umjetnika”

Kultura, Sjenica vesti, Vijesti 2014

Na tradicionalnoj manifestaciji Oktobarski dani kuture koju organizuje Ustanova kulture Sjenica, koja je počela 1.oktobra i koja će trajati do 30. ovog mjeseca, otvorena je izložba slika Likovne kolonije “ Sandžak kao inspiracija umjetnika”.

Dani kulture
Dani kulture u Sjenici

Izložba slika likovne kolonije “ Sandžak kao inspiracija umjetnika” prošle godine je organizovana u Prijepolju, koju su zajednički organizovali Dom kiulture Prijepolje i Kulturni centar Novi Pazar uz podršku Ministarstva kulture I informisanja. Ove godine je otvorena izložba u Sjenici, a sljedeće godine je planirano da upravo Sjenica bude inspiracija svim likovnim umjetnicima, kada će ugostiti sve likovne umjetnike iz regiona.

Čitaj još:  "Brzinom do zvezda" - Sjenica 2014. - VIDEO

Likovne kolonije “ Sandžak kao inspiracija umjetnika” postoji već 14 godina , te je kroz ovu koloniju prošlo preko 150 umjetnika iz Srbije ali I iz zemalja regiona.

Sljedeća i četvrta po redu manifestacija u okviru Oktobarskih dana kulture u Sjenici je pozorišna predstava “ Noć bogova” amaterskog pozorišta iz Prijepolja koji će nastupiti 16. oktobra.

Irma Hodžić

Facebook komentari

One thought on “Otvorena je izložba slika Likovne kolonije “ Sandžak kao inspiracija umjetnika”

Leave a Reply