Sjenički šah-mat (Slike)

Sjenica vesti

Sjenički park dobio je novinu – stigle su šahovske figure.

sah2

Omladinski park u Sjenici postao je bogatiji za jednu od najpopularnijih društvenih igara. U toku današnjeg dana stigle su šah figure.

Sah3

Prvu partiju je odigrao poznati sjenički pevač Ringo Hamidović i nažalost izgubio.

Sah4

Više slika ovde

————-

Volonteri ovogodišnjeg “YouthBuild” programa postavili su u sjeničkom Omladinskom parku šahovsku tablu u okoviru jedne od građanskih inicijativa, koje ovaj program sprovodi u tri sandžačka grada – Novom Pazaru, Sjenici i Turinu.

Koordinator programa Dževid Sadović rekao je da pored mnogobrojnih veština u oblasti društvenog aktivizma obučavaju mlade da u svojima lokalnim zajednicama pokreću odrđene inicijative, a potom ih realiziju.

Čitaj još:  Zvanično saopštenje za javnost za vrijeme VANREDNOG STANJA

“Ove godine u okviru programa realizovali smo nekoliko lokalnih akcija, sličnim postavljanju šahovske table u Sjenici. Naše aktivnosti finansiraju organizacije OEBS, UNDP, kao i lokalni biznis sektor grada u kome se akcije sprovode. Naši volonteri, od raznih privatnih firmi i institucija prikupljaju simbolična finansijska sredsva pomoću kojih kasnije sprovodimo akcije”, rekao je Sadović.

Jedan od poloznika ovogodišnjeg programa iz Sjenice Sabahudin Abdagić smatra da je ovo jedan od najboljih načina na koji mladi mogu da učine nešto korisno za lokalnu zajednicu iz koje dolaze.

Polaznicima programa YouthBuild i pojedincima koji su podržali njegovo sprovođenje, večeras će biti dodeljeni odgovarajući sertifikati i zahvalnice u sali sjeničkog Doma kulture sa početkom u 17. 30.

Čitaj još:  Opština Sjenica finansira sunete iz budžeta?!

D.Selmanović
stoplus

Facebook komentari

Leave a Reply