Balkan Kup u letnjem biatlonu (izveštaj iz Sjenice 2014)

Sport, Video, Vijesti 2014

Sportisti iz Rusije i Bugarske ostvarili su najbolje rezultate na Balkanskom Kupu u letnjem biatlonu u Sjenici.



U konkurenciji 54 reprezentativca iz Srbije, Bugarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine i Rusije najbolji senior je Anatolij Oskin, koji je stazu od 12,5 kilometra na sjeničkom terenu Žari prošao za 32 minuta i 54 sekunde.

Reprezentativac Bugarske Petjo Ivanov je osvojio prvo mesto u konkureciji juniora, dok je u najmlađoj starosnoj kategoriji prvo mesto pripalo bugarskom reprezentativcu Kristijanu Stojanovu.

Najbolji rezultat u ženskoj konkurenciji na 10 kilometara ostvarila je Katja Avakumova iz Rusije, a reprezentativka Bugarske Gergana Velkova trijumfovala je u trci na 7,5 kilometara.

“Na Kupu su bile organizovane tri trke, dva sprinta i jedna ‘potera’, u kojima su takmičari generalno pokazali zavidne rezultate”, rekao je trener reprezentacije Srbije Almir Džeković.

Prema rečima direktora Ustanove za sport i rekreaciju Sjenice Mirsada Hodžića, organizacija takmičenja ovakve vrste doprinela je popularizaciji tek završenog ski centra, jer će reprezentacije Rusije i Bugarske na pripremama u Sjenici zadržati do kraja meseca.

Balkan Kup u letnjem bialtonu organizovali su Biatlon Savez Srbije i Ustanova za sport Sjenice.

Čitaj još:  Do sada utrošeno 24 miliona dinara u Sjeničku kuću (Video)


DS./MM
stopljus

Facebook komentari

Leave a Reply