Stižu udžbenici na bosanskom jeziku

Vijesti 2014

Novi Pazar – Udžbenici za nastavu na bosanskom jeziku će na vreme biti obezbeđeni za narednu školsku godinu, za drugi i ššesti razred osnovne škole i drugi razred srednje šškole, istaknuto je danas u Bošnjačkom nacionalnom veću, na sastanku posvećenom toj problematici.

Na sastanku je razgovarano o toku i realizaciji nastave na bosanskom jeziku i o pripremama za narednu šškolsku 2014/2015. godinu, saopštilo je BNV.

Predsednik Odbora BNV za obrazovanje Elijas Rebronja je preneo direktorima obrazovnih ustanova u Novom Pazaru, Tutinu i Sjenici da će svi roditelji koji kupuju nove udžžbenike za svoju decu moći i ovaj put da to na vrieme učine.

On je dodao da će “nastavnici biti tolerantni i u ovom prvom periodu dozvoljavati da pojedini učenici u nastavi na bosanskome koriste i polovne udžbenike na srpskom dok na tržištu ne bude i polovnih udžbenika na bosanskom”.

Na sastanku je bilo reči o nastavnim planovima i programima koji su već objavljeni u “Služžbenom glasniku”, a na osnovu primedbi i sugestija Ministarstvu prosvete su jošš u februaru poslane izmene i dopune nastavnog plana i programa za bosanski jezik i knjižževnost.

Dogovoreno da aktiv direktora osnovnih škola sačini prijedlog kalendara rada za narednu šškolsku godinu, navodi se u saopštenju.

Facebook komentari
Čitaj još:  U Sjenici održan iftar u organizaciji "Hasene" i "Ribat" (Video)

One thought on “Stižu udžbenici na bosanskom jeziku

Leave a Reply