Vodič za učešće žena u javnom i političkom životu

Sjenica vesti, Vijesti 2014

Novopazarski Kulturni centar “Damad” organizovao je u Sjenici seminar “Rodna ravnopravnost u praksi na lokalnom nivou”, na kojem je predstavljena “Vodič za učešće žena u javnom i političkom životu”.

Direktorka ovog centra Zibija Šarenkapić rekla je radiju Sto plus da je vodič namenjen ženama iz Novog Pazara, i Tutina koje žele da učestvuju u javnom i političkom životu.

“Vodič je namenjen i muškarcima, kao partnerima u procesu poboljšavanja i bržeg razvijanja lokalnih zajednica”, rekla je Šarenkapićeva.

Ona je istakla da je položaj žena u sandžačkim gradovima poboljšan u odnosu na raniji period, što je značajno u procesu integracije Srbije u Evropsku uniju.

Čitaj još:  Potpisan Ugovor za projekat Exchange 4 „Poboljšanje uslova života za starije osobe u opštinama Sjenica i Bajina Bašta“

Seminar “Rodna ravnopravnost u praksi na lokalnom nivou” podržala je Evropska unija, a naslovljen je kao “Žene Sandžaka primena postojećih mehanizama za rodnu ravnopravnost u praksi”.

D.Selmanović

Komentarišite na forumu sa nama

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .