Invalidi Sjenice ogorčeni na direktora Centra za socijalni rad Novaka Dumića

Vijesti 2014

Pre nekoliko dana objavili smo snimak koji je napravila jedna sandžačka televizija, koji govori o lošem tretmanu osoba sa posebnim potrebama.
Većina od njih žali se na stav direktora Centra za socijalni rad, Novaka Dumića.

U pomenutom snimku eksplicitno je izrečeno njegovo ime i razlozi nezadovoljstva invalida sa područja Sjenice.

Tragom ove priče došli smo i do predsednika Udruženja invalida – ”Dilavni” iz Sjenice, Šerifa Rujovića, koji nam je potvrdio pomenute navode.

Prema njegovim rečima, problem sa direktorom Dumićem traje od ranije i javna je tajna o njegovom radu i ponašanju.

Rujović kaže da su se obraćali nadležnima u Sjenici, da su posetili predsednika Opštine Sjenica i druge kompetentne ljude iz lokalne vlasti ali da su od svih dobili identičan odgovor, a to je da :

”Znamo da Novaka Dumića, znamo za njegov rad, smeta i nama to ali smo nemoćni jer iza njega stoji njgevoa politička partija SPS.

Invalidi Sjenice sa pravom se osećaju diskriminisanim iz razloga da njihovim životima upravlja volja samo jednog čoveka, te da svoja prava ustavom i zakonom zagarantovana ne mogu ostvariti leglanim putem, već ih direktor Dumić podstrekuje na nelegalne i nečasne radnje.

Iz Udrženja inavalida Sjenice – ”Dilavni” pozivaju sve korisnike ove službe, koji su imali poteškoće sa ostvarivanjem svojih prava i direktorom Dumićem, da se jave u udruženju i iznesu svoju probleme.

Prema nepotvrđenim informacijama, za slučaj Dumić, upoznate su i mnoge Nevladine organizacije u Srbiji a i u regionu.

Mnoge od njih izrazile su spremnost da pruže podršku ovim osobama, kako bi im olakšale put u ostvarivanju svojih ustavnih, zakonskih i građnaskih prava.

Redakcija www.SJENICA.com

Diskusije na ovu temu možete čitati na našem forumu ovde: http://www.sjenica.com/forum/aktuelna-desavanja-i-vijesti-iz-sjenice/7867-zalbe-invalida-iz-sjenice-na-direktora-centra-za-socijalni-rad-video.html

Facebook komentari
Čitaj još:  Novi slučaj zlostavljanja invalida u Sjenici - FOTOGRAFIJE

2 comments

Leave a Reply