Osnovni sud u Sjenici počeo sa radom – VIDEO

Vijesti 2014

Sjenica – Državni sekretar Ministarstva pravde i državne uprave dr Danilo Nikolić zajedno sa predsjednicom Apelacionog suda u Kragujevcu Dubravkom Damjanović, obišao je danas novoosnovani Osnovni sud u Sjenici, gdje je sa v.f. predsjednikom Osnovnog suda Rifatom Kurtović razgovarao o početku rada nove sudske mreže u Srbiji, kao i o tehničkim uslovima i smještajnim kapacitetima.

«Zadovoljstvo mi je da istaknem da je Osnovni sud u Sjenici počeo sa radom 08. januara i da ima sve uslove koji su neophodni za dobro, efikasno i pravično suđenje», rekao je Nikolić. Takođe, on je istakao da je vraćanje Osnovnog suda u Sjenici i otvaranje sudske jedinice u Tutinu od velike važnosti za građane ovih opština kojima će pravda biti dostupnija, posebno zbog specifičnosti geografskog položaja ovog dijela Srbije.

Nikolić je naglasio da će Ministarstvo pravde i državne uprave u okviru svojih nadležnosti pomoći da se obezbjede dodatni materijalno – tehnički uslovi, kako bi Osnovni sud u Sjenici funkcionisao na najbolji način.

V.f predsjednik Osnovnog suda Rifat Kurtović je rekao da je odlukom Visokog savjeta sudstva određen broj od 7 sudija za Osnovni sud u Sjenici i da je već napravljen godišnji plan za rješavanje starih predmeta, što će biti jedan od osnovnih prioriteta rada ovog suda u 2014. godini.

Sastanku su prisustvivali i v.f predsjednici Osnovnog i Višeg suda u Novom Pazaru Ibrahim Madžović i Izet Suljević.

(mpravde.gov.rs)

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

Facebook komentari
Čitaj još:  Muamer (Marco Huck) boksuje 29. marta protiv Mirka Larghettija

Leave a Reply