Potencijal „Sjeničkog jezera“ nije dovoljno iskorišćen

Vijesti 2013

Turistička Sjenice smatra da glavni potencijali, Sjeničko jezero i seoski , nisu ni približno iskorišćeni i da u njihov razvoj treba što više ulagati.

Turisti se trenutno najčešće sami organizuju, pa se zato pouzdano ne zna ni koliko njih uopšte poseti ovu opštinu.

Koordinator Turističke organizacije Adnan Sinanović za naš radio kaže da ni za one koji bi rado obišli jezero nema dovoljno čamaca.

“Veća ulaganja u razvoj turizma opštine Sjenica privuklo bi više . Imamo samo dva vojna čamca što je nedovoljno za organizovanu posetu Sjeničkom jezeru”, rekao je Sinanović.

Koordinatorka Meliha Mahmutović kaže da je planom aktivnosti turističe organizacije za narednu godinu predviđena identifikacija turističih lokacija na ovom području.

“Planirali smo da edukujemo seosko stanovništvo i uputimo na to da bavljenje turizmom može biti izvor dodatnog prihoda za njih. Naša glavna aktivnot je razvoj ruralnog turizma”, dodala je Mahmutovićeva.

Ona je istakla da će se u predstojećem periodu uraditi katekorizacija seoskih domaćinstava, kao preduslov razvoja seoskog turizma.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

izvor:radiostoplus
D. Selmanović

Fejsbuk komentari

komentara

Čitaj još:  Sjenička letnja pozornica - "Gola Istina"

Povezane teme

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .