Mujović: Sandžačke opštine zajedno na svetskom tržištu

Vijesti 2013

Posle zajedničke aktivnosti na izgradnji regionalne deponije četiri opštine Prijepolje, Priboj, i Nova Varoš kreću u saradnju razvoja poljoprivrede. Cilj je osvajanje zajedničkog tržišta kroz proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda, a koje bi trebalo da dovede do novog zapošljavanja.

Predsjednici četiri opštine sa saradnicima sastali su se danas u Prijepolju radi utvrđivanja konačne verzije memoranduma o saradnji i definisanja koraka za osnivanje polimskog agroklastera i stvaranje projektnog tima.

Predsjednik opštine Sjenica i predsjednik sjeničkog ogranka SDA Sandžaka , istakao je ovom prilikom da će saradnja ove četiri opštine dovesti do boljeg plasiranja proizvoda iz ove regije na svjetsko tržište i da će zajednički nastupati u cilju što boljeg plasiranja proizvoda iz naše regije.

„Sjenica je dobila moderan Regionalni centar za razvoj poljoprivrede i sela. Potpisivanjem ovog ugovora, mi ćemo to proširiti i na ostale opštine, gdje ćemo stvoriti uslove da proizvodi sa teritorije opštine Sjenica i ostalih opština budu rentabilni na svjetskom tržištu“-rekao je predsjednik opštine Sjenica Hazbo Mujović.

izvor:sda

Fejsbuk komentari

komentara

Čitaj još:  FK "Sloga" iz Sjenice dobila donaciju od sugrađanina, Elvira Ramovića

Povezane teme

Kommentar verfassen