Mladi iz nerazvijenih opština dobili novac za biznis

Vijesti 2013

Ministar dr Sulejman Ugljanin, zadužen za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja je danas ugovore sa 30 korisnika Programa podrške početnicima u biznisu koji su povratnici u svoja rodna mesta.
Vlada Srbije i Nacionalna agencija za regionalni razvoj koju je predstavljao prof. dr Muamer Redžović, predsednik Upravnog odbora, ostvarili su ovaj projekat za mlade u nerazvijenim opštinama. Pobednici su izabrani između 131 kandidata koji su konkurisali svojim idejama za preduzetništvo i male biznise.
Prošle godine je 20 mladih dobilo sredstva i započeli su svoje biznise.
Korisnici od Nacionalne agencije dobijaju besplatnu obuku za započinjanje biznisa i tzv. mentoring, a Vlada daje sredsrva u iznosu od 200.000 do milion dinara po korisniku u zavisnosti od vrste projekta.
Svi oni su već registrovali firme u svojim opštinama i podneli biznis planove koji su ih kvalifikovali za pomoć.
„Vi ste model kako u Srbiji treba da se radi. Mladi ste, dokazali ste da ste sposobni i ja verujem da će iduće godine biti bar dvostruko više onih koji će konkurisati i dobiti sredsva da otpočnu svoj biznis, da obezbede sebi egzisteniju, stvore porodice i ostanu tamo gde su rođeni,“ rekao je ministar Ugljanin, dodavši da je to najbolji način da se život vrati u najsiromašnije opštine kojima preti i demografsko pražnjenje.
Profesor Redžović je takođe ohrabrio mlade preduzetnike, nazvavđši ih ambasadorima u svojim opštinama i pozvao ih da se Agenciji obrate za svaki savet koji im je potreban.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

Facebook komentari
Čitaj još:  Učenici Tehničko-poljoprivredne škole toplim gestom ublažili hladnu zimu azilantima

Povezane teme

Leave a Reply