Ljajić lobira za put Novi Pazar – Sjenica

Vijesti 2013

Potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić koji se u petak u Beogradu sastao sa zamenikom premijera Republike Turske Bekirom Bozdagom izrazio je nadu da će Turska podržati izgradnju infrastrukturnih objekata u Sandžaku, pre svega magistralnih puteva Novi Pazar – Tutin i Novi Pazar-Sjenica, koji su od izuzetnog značaja za ekonomsko jačanje sandžačke regije.
Ljajić je takođe dodao da će prolazak autoputa kroz Sandžak biti snažan podsticaj privrednog razvoja i da će u znatnoj meri olakšati dolazak stranih investitora u sandžačke opštine.
Ljajić je sa Bozdagom razgovarao i o unapređenju ekonomskih odnosa dve zemlje i mogućnostima za dolazak novih turskih investicija u našu zemlju.
Potpredsednik Vlade Rasim Ljajić izrazio je nadu da će Turska podržati izgradnju infrastrukturnih objekata u Sandžaku, pre svega magistralnih puteva Novi Pazar – Tutin i Novi Pazar-Sjenica, koji su od izuzetnog značaja za ekonomsko jačanje sandžačke regije.
Ljajić je istakao i da su finansijska sredstva iz turskih fondova dobrodošla u realizaciji projekta izgradnje autoputa Beograd – Južni Jadran, koji će jednim delom prolaziti kroz Sandžak. On je dodao da će prolazak pomenutog autoputa kroz Sandžak biti snažan podsticaj privrednog razvoja i da će u znatnoj meri olakšati dolazak stranih investitora u sandžačke opštine.
Ljajić i Bozdag su se saglasili i da su potencijali za robnu razmenu između dve zemlje dva do tri puta veći nego što je to sada slučaj i naglasili da bi otvaranje predstavništva neke od velikih turskih banaka u Srbiji doprinelo da se ta situacija popravi.

VIŠE KOMETARA O OVOME MOŽETE POGLEDATI NA NAŠEM FORUMU KLIKOM OVDE

Facebook komentari

One thought on “Ljajić lobira za put Novi Pazar – Sjenica

  • Pazarsko seljače kao i sva ostala gamad iz Pazara čiji je osnovni moto da šire dezinformacije. Ova laž o magistralnim putnim pravcima seže još od 2009-te. Ta “magistrala” je oronula i propala tako da je svaki put džek-pot kad neko iz Sjenice preživi na putu do Nove Varoš, pogotovo kada se pređe prva ćuprija na Seperaciji. Autoput neće proći kroz Pešter kao što se prvobitno mislilo već preko Užica će povezati Novu Varoš i Prijepolje pa će lijevom skretnicom stići do Crne Gore odnosno Boljara. Turska još dinar nije dala za izgradnju bilo kojeg putnog pravca u Sandžaku jer nemaju isključivu ekonomsku korist od takve investicije pa su u startu brkajlije odustale.

Leave a Reply