Zaplenjeni oružje i droga, uhapšen Sjeničanin

Vijesti 2013

U nastavku zajedničke akcije policija Srbije i Crne Gore danas je uhapšen N.H. (45) iz Sjenice, kod koga je zaplenjeno oružje, municija i manja količina droge, saopštila je crnogorska Uprava policije.

Navodi se da je u pitanju nastavak prve zajedničke akcije, koja je usledila nakon dogovora direktora policija dve države, Slavka Stojanovića i Milorada Veljovića, o formiranju zajedničkih istražnih timova.

Podseća se da je u ponedeljak, nakon višesatne zajedničke potere, na području opštine Pljevlja uhapšen Đ.B (41) iz Podgorice, u čijem vozilu je pronađen kilogram heroina.

Dodaje se da se zajedničkim radom policija dve države došlo do saznanja da je Đ.B. drogu nabavio od N.H. iz Sjenice.

Službenici Direkcije policije Srbije su, po dobijenoj naredbi istražnog sudije Višeg suda u Novom Pazaru, locirali i uhapsili N.H. u mestu Dubnica, u jednoj od tri kuće u njegovom vlasništvu, saopštila je crnogorska policija.

Kako se navodi, pretresom tri kuće pronađen je pištolj CZ, ručna bomba, više okvira i trombolskih nastavaka za oružje, veća količina municije za puške i pištolje, pet grama heroina i digitalna vaga za precizno merenje.
Osumnjičenom N.H. je određeno policijsko zadržavanje u trajanju do 48 sati.

On će, uz krivičnu prijavu, biti predat nadležnom istražom sudiji u Srbiji, zbog osnovane sumnje da je počinio krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštila je crnogorska policija.

Facebook komentari
Čitaj još:  Tužba za sjeničke škole u kojima nema nastave na bosanskom jeziku

Leave a Reply