Burch univerzitet stipendira studente iz Sandžaka

Vijesti 2013


Predstavnici novopazarske Gradske uprave i Internacionalnog Burch univerziteta u Sarajevu dogovorili su da se 19.aprila, u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Novom Pazaru , u 14 h organizuje prijemni ispit za učenike iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice, koji žele da studiraju na ovom prestižnom univerzitetu.
Studije su na engleskom jeziku, a diplome se mogu nostrifikovati u Srbiji i zemljama u okruženju.
Pomoćnik gradonačelnika Faruk Suljević kaže da Novi Pazar sa Burch univerzitetom u Sarajevu već nekoliko godina ima dobru saradnju, koju iz godine u godinu sve više unapređuje.
On je rekao da su predstavnici ovog prestižnog univerziteta obišli gimnaziju, ekonomsku i medicinsku školu u Novom Pauzaru, kao i srednje škole u Sjenici i Tutinu.
,,Dogovorili smo da se organizuje prijemni ispit u Ekonomsko-trgovinskoj školi u Novom Pazaru 19. aprila u 14 časova.Nadamo se da će se prijaviti veliki broj kandidata od kojih će se izabrati najbolji, što ovaj prestižni univerzitet i zaslužuje.Već imamo studente iz Sandžaka, posebno iz Novog Pazara, koji su završili na Burch univerzitetu i uspješno rade u svojim strukama“, kazao je Suljević.
Predstavnik Burch univerziteta Kemal Valihodžić kaže da je prvi put u Novom Pazaru i da je impresioniran svim onim što je video prilikom obilaska srednjih škola u Sandžaku.
,,Impresioniran sam kvalitetom škola, naročito njihovom opremljenošću, posvijećenosti učenicima od strane direktora i svog osoblja u školama.Rekao sam i da su samo dva učenika u pitanju mi bismo opet došli jer su to učenici iz Novog Pazara, Tutina i Sjenice koji su jako kvalitetni studenti“, kazao je Valihodžić.
Predstavnici Internacionalnog Burch univerziteta u Sarajevu kažu da je preko 90 posto njihovih diplomaca već našlo posao u svojoj struci.Diploma sa ovog univerzitetra je, kako kažu, validna i može se nostrifikovati u Srbiji, kao i zemljama u okruženju.

Čitaj još:  SEDA predstavlja Sjenicu na "Biznis sajmu" - VIDEO

Facebook komentari

Leave a Reply