Intervju: Hukić: Ponosim se što sam iz Srbije

Intervju, Sport

U svetu me zovu i Marko Huk, ali državljanin sam Srbije, što svuda rado ističem, u razgovoru ističe šampion u verziji VBO

Muamer Hukic č- Marko Huck - www.SJENICA.com

Čak devet puta je momak iz Sjenice, Mark Huk (Muamer Hukić), svetski šampion u verziji VBO, sačuvao pojas namenjen najboljem na planeti. Za koji mesec uslediće i deseta odbrana, posle koje će naš as, u slučaju novog trijumfa, dobiti i retko priznanje – dijamantski ring, posle čega mu pripada titula superšampiona.

To je i sasvim izvestan scenario, jer niko već dugo vremena ne može da mu uzdrma tron, ali ni da uradi bilo šta osim da očeše gard ovog stamenog boksera, potom primi snažan direkt ili kroše i da doživi žestok poraz.

Uprkos njegovoj snazi, kvalitetu, rezultatima i slavi koju ima u Evropi, na ovim prostorima se malo zna i govori o fenomenalnim rezultatima prvaka u kruzer kategoriji. Možda je to što boksuje pod nemačkom licencom, možda i zbog toga što dolazi iz male sredine, ali 34 pobede u 37 mečeva, 25 nokauta, pobede nad Afolabijem, Garajom, Nakašom, Lebedevim, Ričardsom i drugim vrhunskim izazivačima govore o kakvom šampionu je reč. “Ukraden” mu je trijumf za VBA pojas protiv Aleksandra Povetkina, koga čeka za revanš, dok mu je jedino Stiv Kaningem bio ravnopravan takmac.

– Hvala vam na ovim lepim rečima, sve je to tačno, ali molim vas, samo jedna ispravka. Jeste da me u inostranstvu zovu Marko Huk, strancima je lakše da to izgovaraju, ali moje ime je Muamer Hukić i volim da me tako oslovljavaju. Državljanin sam Srbije, ponosan sam na to, i ističem svoje srpsko poreklo kad god mogu – rekao je u razgovoru za “Novosti” naš šampion, koji slobodno vreme ovih dana provodi u Novom Pazaru.

Čitaj još:  Šampion Sanel Papić u pohodu na nove uspehe!

* U septembru ili oktobru planirate da boksujete za 10. odbranu, i to verovatno protiv nekog od američkih asova?

– Ako uzmem dijamantski ring, biće to zaista veliko priznanje. Nije lako biti prvi u nečemu ni u svom selu, a kamoli u gradu, državi, a tek ne u svetu. Pritom, kad nešto osvojite, još je teže to odbraniti, a meni je to pošlo za rukom već devet puta, zbog čega sam posebno zadovoljan.

* Da li bi vam bio zanimljiv meč sa šampionom Evrope Nenadom Borovčaninom, koji je u vrhu liste izazivača za pojas prvaka sveta u vašoj verziji VBO?

– Boksovao sam protiv raznih rivala tokom karijere. Samim tim, apsolutno sam spreman i za meč sa Borovčaninom, i to u bilo kom trenutku. Upoznali smo se i odlično znam Nenadove kvalitete, i nemam ništa protiv da boksujem protiv njega. Čak bih to i voleo.

* Kad biste birali, da li bi susret bio organizovan u Novom Pazaru, pred vašim navijačima?

– Zašto da ne, ne bi to bila loša ideja. Ali više bih, možda, voleo da do tog duela dođe u Beogradu. To bi mi bilo još slađe.

* Jeste li razgovarali sa Borovčaninom i njegovim menadžerima o mogućnosti da se organizuje meč?

– Nismo, ali bi bilo dobro da se to ostvari. Međutim, pod ugovorom sam sa nemačkom televizijom, koja ima uticaja oko izbora protivnika. Naime, pitanje je koliko je njima na marketinškom nivou isplativo da boksujem sa drugim Srbinom.

* Poznajete li još neke od naših boksera, poput Nikole Sjekloće, Džonija Stevanovića, Pudara i drugih?

– Neke od njih sam lično upoznao, neke poznajem preko prijatelja i svi su to vredni i sjajni momci. Vredni su i mogu da im poručim samo da nastave da se trude i bore. Šteta je što nemaju adekvatne uslove da pokažu sav svoj potencijal. Ja sam na svojoj koži osetio kako je to kada krenete da gradite neki uspeh bez ikakve pomoći. Ništa mi u životu nije poklonjeno i put ka vrhu mi je bio jako težak. Ali uspeo sam i postao sam prvak planete – zaključuje Hukić.

Čitaj još:  Kolašinac među "dijamantima"

LIČNA KARTA
Ime i prezime: Muamer Hukić
Rođen: 11.11.1984.
Kategorija: kruzer
Visina: 187 cm
Mesto rođenja: Sjenica
Nadimak: Mark Huk, Kapetan Huk
Prebivalište: Berlin
Skor: 34 pobeda (25 KO), dva poraza, jedan nerešen
Titule: VBO prvak sveta (9 odbrana), VBO prvak Evrope, IBF interkontinentalni prvak, prvak Evropske unije

MOJ ŽIVOT JE U OVOJ ZEMLjI
* STIŽETE li da dolazite kući tokom godine i posećujete li prijatelje i porodicu?
– Često sam na putu, iz Portorika u SAD, pa širom Evrope. Ne stižem da dođem koliko bih voleo, ali kad god svratim, trudim se da pomognem familiji i da se odmorim. Prija mi ovde atmosfera, radujem se pazarskim ćevapima, narod me uvek lepo dočeka. U Srbiji je moj život, tu nema dileme.

Facebook komentari

Leave a Reply