Basta vavazu 5

Cvetna oaza u sećanje na Amara Garibovića (ispred kafića VaVaZu)

Sjenica vesti, Slike, Vijesti 2012

Ilijaz Tahirović Baćo uređuje park u centru Sjenice koji će pokloniti svom gradu

Basta vavazu 5
Basta vavazu 5

Sjenica, Beograd – Sjenički privrednik i ugostitelj Ilijaz Tahirović Baćo planira da početkom jula završi radove na parku u centru Sjenice koji će pokloniti svom rodnom gradu povodom 31 roeđendana njegovog kafea VaVaZu. Tahirović je dobio dozvolu od SO Sjenica da uredi, kako kaže, oko hiljadu kvadrata do sada zapuštenog ničijeg zemljišta i pretvori ga u cvetnu oazu u kojoj će, pored ostalog, biti izgrađena fontana, kao i dečje igralište sa ljuljaškama, toboganima i klackalicama.

Basta vavazu 4

– Predložiću nadležnima u opštini da park bude nazvan po našem mladom skijaškom olimpijcu Amaru Gariboviću, koji je tragično nastradao pre dve godine u saobraćajnoj nesreći na autoputu Zagreb Beograd – kaže Tahirović. On dodaje da je i ranije pokušavao da sredi taj deo Sjenice u blizini njegovog kafea, ali je nailazio na otpor.

– Kada bih posadio cveće, nepoznati počinioci su ga uništivali. I sada sam imao probleme jer su iz obližnjeg lokala pokušavali da od dela tog zemljišta naprave parking, pa su prosuli šut, koji su radnici bagerom uklonili. Imao sam zbog toga i pretnje, te sam podneo krivične prijave policiji. Nije mi jasno zašto neko ima protiv da uredimo centar našeg grada. To je dobro za sve nas navodi Tahirović, koji sve radove finansira iz sopstvenog džepa.

Čitaj još:  Pronađene dve mrtve žene!

Basta vavazu 3

Dženan, Halid i Grujica

Tahirović je prošle godine obeležio trideset godina rada kafića VaVaZu, koji je otvoren 6. jula 1981., prvim VaVaZu festivalom na kome su nastupili, pored ostalih, Dženan Lončarević i Halid Bešlić. Gost festivala, Grujica Spasović, bivši glavni urednik Danasa i eks-ambasador Srbije u BiH, tada je rekao: Ja nikada nisam bio u Sjenici, ja sam bio samo u VaVaZuu. Kao Beograđanin, doživljavao sam Sjenicu kao jedno neobično mesto sa sibirskom klimom. Kao neku vrstu balkanskog Sibira. Činilo mi se da su se sve vremenske prognoze završavale – najniža temperatura od minus 27 zabeležena je u Sjenici. I ja sam, čim bih čuo to ime, počinjao da se smrzavam. Onda sam upoznao Baću u ona olovna vremena, beznađa, haosa, nesreća, družili smo se u Beogradu i Sarajevu, i tada sam postao svestan da Sjenica nije hladnoća, već je sinonim za Sjenicu – Baćo.

Čitaj još:  "ZMAJEVAC" VELIBOR VELIČKOVIĆ za RAMA TAHIROVIĆA

Autor: D. P.

Još slika na forumu OVDE

Pogledajte još:

Facebook komentari

Leave a Reply