Na američkom konkursu za najlepšu matursku haljinu pobedio Sjeničanin Amor Garibović

Sjenica vesti, Vijesti 2012

Talenat za skijanje i dizajn

Na internacionalnom konkursu za najlepšu matursku haljinu, koji je organizovala američka modna kuća ‘’Nexteve’’, u konkurenciji mladih talentovanih modnih dizajnera širom sveta, prva dva mesta osvojio je Sjeničanin Amor Garibović. Njegove dve različite kreacije maturskih haljina nagrađene su sa po 500 i 250 američkih dolara.

Sjenički osnovci i srednjoškolci koji ove godine slave maturu, pre toga, 19.maja će imati priliku da pogledaju prvu modnu reviju svog dokazano talentovanog sugrađanina, i eventualno kupe neku od njegovih unikatnih kreacija. Rođen u tradicionalno skijaškoj porodici Garibovića, Amor je, pored skijanja, ovim konkursom potvrdio i dizajnerski talenat, koji je iskazivao od najranijeg detinjstva. To će, kaže, definitivno biti njegovo životno opredeljenje. Ove godine planira da upiše Akademiju za dizain u Istanbulu.

Čitaj još:  Sanel Papić osvoijo titulu šampiona balkana

Amor Garibović je učenik četvrtog razreda Sjeničke gimnazije. Od udesa u septembru 2010.godine, kada je njegov stariji brat Amar, proslavljeni sportista i najmlađi učesnik Olimpijskih igara u Vankuveru, tragično poginuo, Amor se polako ali uspešno oporavlja u beogradskom Institutu za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Srbije, pod nadzorom profesora doktora Marka Bumbaširevića. Iako je još uvek na bolničkom lečenju, Amor se uspešno priprema za modnu reviju u rodnom gradu. Po njegovim kreacijama do sada je već izrađeno pet modela maturskih haljina koje će, pored ostalih čija izrada tek počinje, nositi njegove školske drugarice.

Čitaj još:  Baltić novi predsednik Skupštine Opštine Sjenice

Autor: S. Ljajić

Komentarišite sa nama ovu temu na forumu

Facebook komentari

One thought on “Na američkom konkursu za najlepšu matursku haljinu pobedio Sjeničanin Amor Garibović

  • Sve cestitke i puno sreće.Sjeničani su vrlo kreativni,ali i skromni,a skromnost je osobina velikih ljudi.

Leave a Reply