Na američkom konkursu za najlepšu matursku haljinu pobedio Sjeničanin Amor Garibović

Sjenica vesti, Vijesti 2012

Talenat za skijanje i dizajn

Na internacionalnom konkursu za najlepšu matursku haljinu, koji je organizovala američka modna kuća ‘’Nexteve’’, u konkurenciji mladih talentovanih modnih dizajnera širom sveta, prva dva mesta osvojio je Sjeničanin . Njegove dve različite kreacije maturskih haljina nagrađene su sa po 500 i 250 američkih dolara.

Sjenički osnovci i srednjoškolci koji ove godine slave maturu, pre toga, 19.maja će imati priliku da pogledaju prvu modnu reviju svog dokazano talentovanog sugrađanina, i eventualno kupe neku od njegovih unikatnih kreacija. Rođen u tradicionalno skijaškoj porodici Garibovića, Amor je, pored skijanja, ovim konkursom potvrdio i dizajnerski talenat, koji je iskazivao od najranijeg detinjstva. To će, kaže, definitivno biti njegovo životno opredeljenje. Ove godine planira da upiše Akademiju za dizain u Istanbulu.

Čitaj još:  Doktorka Jasmina Tahirović izgubila posao u pekari (Video)

Amor Garibović je učenik četvrtog razreda Sjeničke gimnazije. Od udesa u septembru 2010.godine, kada je njegov stariji brat Amar, proslavljeni sportista i najmlađi učesnik Olimpijskih igara u Vankuveru, tragično poginuo, Amor se polako ali uspešno oporavlja u beogradskom Institutu za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Srbije, pod nadzorom profesora doktora Marka Bumbaširevića. Iako je još uvek na bolničkom lečenju, Amor se uspešno priprema za modnu reviju u rodnom gradu. Po njegovim kreacijama do sada je već izrađeno pet modela maturskih haljina koje će, pored ostalih čija izrada tek počinje, nositi njegove školske drugarice.

Autor: S. Ljajić

Komentarišite sa nama ovu temu na forumu

Fejsbuk komentari

komentara

Povezane teme

One thought on “Na američkom konkursu za najlepšu matursku haljinu pobedio Sjeničanin Amor Garibović

Kommentar verfassen

Diese Website verwendet Akismet, um Spam zu reduzieren. Erfahren Sie mehr darüber, wie Ihre Kommentardaten verarbeitet werden .