Sjenica turizam

Na sajmu video prezentacija Pešterske visoravni

Arhiva Vijesti 2010
sjenicko_jezero.jpgSjenički kraj su oduvek krasile brojne prirodne lepote i retkosti sa jedinstvenom klimom i nadmorskom visinom od preko hiljadu metara.Peštersku visoravan, kao najveću na Balkanu i jednu od većih u Evropi, okružuje sedam planina: Golija, Javor, Zlatar, Jadovnik, Ozren, Giljeva i Ilindar. Tu su meandri Uvca i atraktivno jezero sa najvećim staništem beloglavih supova, ali i mnoge druge prirodne lepote i retkosti u kraju koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a koji su mnogi putopisci opisivali kao u bajkama ”iza sedam mora i sedam gora”. Ove godine, prvi put na organizovan način, sve to se predstavlja na Meuđnarodnom sajmu turizma u Beogradu. Prema programu Sajma, (petak 26.02.'10.) u 15 sati, odmah posle prezentacije Turističke organizacije Srbije i paljenja Olimpijske vatre, održaće se video-prezentacija turističkih potencijala sjeničkog kraja, pod nazivom ”Dobrodošli na Peštersku visoravan”!

”Kao najmlađa turistička organizacija u Srbiji, koja prvi put učestvuje na Sajmu turizma, pojavićemo se sa raznovrsnim, štampanim i video materijalom, izraženim po evropskim standardima.

Čitaj još:  Sa modernim pronalazačima vode, do novih izvora!
Na našem štandu, biće i poznatih prehrambenih proizvoda proizvedenih u, ničim narušenoj, prirodnoj sredini sjeničkog kraja, gde postoje fantastični uslovi za razvoj seoskog turizma. Očekujemo da ćemo, pojavljivanjem na Sajmu, uspeti da privučemo pažnju stranih, ali i domaih turista”, rekla je u izjavi za medije, pred polazak u Beograd, direktorka Turističke organizacije u Sjenici, Dobrila Radević.Za nepunih godinu dana od osnivanja, Turistička organizacija Sjenice uspešno je realizovala nekoliko projekata. Osim štampane publikacije o turističkim potencijalima sjeničkog kraja, ova Turistička organizacija
ima i savremenu veb stranicu na srpskom i engleskom jeziku, a u izradi je i verzija na nemačkom. U saradnji sa Institutom za puteve Srbije urađena je i turistička mapa, po kojoj će, na teritoriji ove opštine, u proleće biti postavljena turistička signalizacija. Sve to uliva nadu da će Sjenica ubrzo postati prepoznatljiva destinacija na turističkoj mapi Srbije.

Čitaj još:  Austriski lovci na Sjenikom lovistu
Ovu vijest možete komentarisati na forumu:
Facebook komentari

Leave a Reply