Najuspesniji trener najuspesnijeg kluba

Zabavno sportsko veče u čast najuspešnijih sportista Sjenice

Arhiva vijesti 2009, Sport

NAJBROJNIJA PRIZNANJA KARATRISTIMA, A PRVOM SJENIČKOM OLIMPIJCU POSEBNO PRIZNANJE

Najuspesniji trener najuspesnijeg klubaU organizaciji Ustanove za sport i rekreaciju, a pod pokroviteljstvom opštine Sjenica, u sjeničkim Borićima je i ove godine održano zabavno sportsko veče povodom proglašenja najuspešnijih sportista za predhodnu godinu. Osim najuspešnijih u različitim sportskim oblastima, predstavnici sportskih klubova, sportski radnici i Ustanova za sport, izabrali su i svečano uručili priznanja, po ostvarenim rezultatima najboljima u 2008.godini, kao i onima od kojih rezultate tek treba očekivati.

Titulu sportistkinje grada, po treći put, ponela je mlada karatistkinja Fahira Fazlić, koja je tokom prošle godine zvanično postala kadetska reprezentativka Srbije, a za najboljeg sportistu 2008.godine, proglašen je prvi sjenički olimpijac, prošlogodišnji učesnik Olimpijade u Pekingu, u svetu poznati bacač kugle, Asmir Kolašinac. Za izuzetan doprinos razvoju sporta i fizičke kulture, predsednik opštine Sjenica Muriz Turković je Asmiru, kao najboljem sportisti Sjenice, uručio i posebno priznanje, zlatnu plaketu i skromnu novčanu nagradu.

Najbrojnija priznanja pripala su Karate klubu ”Sjenica”, koji je treći put za redom proglašen najuspešnijim sportskim klubom Sjenice. KK ”Sjenica” je osnovan 2002.godine. Od tada do danas, ovaj klub je izškolovao 26 majstora karatea, osvojivši 20 pehara i preko hiljadu medalja, od kojih 158 samo u toku prošle godine. Osim sportistkinje grada, ovaj klub je dao i sportsku nadu Sjenice, Validu Hadžić, a za najboljeg trenera proglašen je Meaz Zenović, trener KK ”Sjenica”.

Čitaj još:  Podela Kurbana - Omladinski džemat Sjenice

”Imamo dosta dobrih sportista od kojih se posebno ističu karatisti, koji redovno odlaze na takmičenja i ostvaruju zapažene rezultate, kao i skijaški klubovi, čiji se takmičari uspešno bore za olimpijsku normu za učešće na Olimpijadi u Vankuveru 2010.godine. Posebno večeras imao priliku da ugostim zadovoljstvo, koje nema mnogo opština u Srbiji, jeste što sam našeg prvog olimpijca Asmira Kolašinca, koji je, kao mlad sportista u svojoj disciplini bacanja kugle ostvario visoke rezultate, predstavljajući naš grad i našu zemlju na Olimpijskim igrama u Pekingu. Nadam se da će Sjenica ubuduće imati još takvih sportista”, rekao je u izjavi za medije Ermedin Kolašinac, direktor Ustanove za sport i rekreaciju, nakon svečanog uručenja priznanja najuspešnijima u različitim sportskim oblastima.

Kao uzor svim mladim sportistima Sjenice, Asmir Kolašinac je uručio priznanja sportskim perspektivama, Nedimu Nišiču, koji u SK ”Jelenak” uči prve smučarske veštine i mladoj karatistkinji Majdi Rožajac. Titulu najboljeg sportskog radnika u prošloj godini poneo je predsednik Atletskog kluba ”Sjenica” Spaho Kolašinac, a za legendu sjeničkog sporta, proglašen je Rizah Mahmutović, ”večiti skijaš”, dugogodišnji reprezentativac Srbije u alpskim disciplinama i višestruki učesnik prvenstva nekadašnje Jugoslavije, koji i dan-danas svakodnevno skija i ne namerava da prestane dok ga, kako kaže, noge nose.

Facebook komentari

Leave a Reply