pranje ulica u sjenici 2009 godina - www.Sjenica.com.jpg

Za redovno vodosnabdevanje potrebne rezervne pumpe

Arhiva vijesti 2009, Sjenica vesti

Prema analizama nadležnih službi, kvalitet vode u Sjenici je na zadovoljavajućem nivou i to je, i bez dodatnog prečišavanja, jedna od kvalitetnijih voda u Srbiji. Za distribuciju vode koriste se dve pumpe, koje su instalirane pre više od dvadeset godina, i koje su do danas u stalnoj eksploataciji.

Zbog godinama nasleđivanih problema, visokih troškova proizvodnje vode za koje na mesečnom nivou, samo za utrošenu elektrinu energiju, treba izdvojiti čak 1.250.000.dinara, i problema u naplati za utrošenu vodu, za koju građani i privredni subjekti komunalnom preduzeću duguju oko 25.miliona dinara, ovo preduzeće nije u mogućnosti da kupi rezervne pumpe, bez kojih, kako upozorava direktor JKP “Vrela”, Ismet Mehmedbašić, redovnost vodosnabdevanja u Sjenici, može postati veliki problem.




“Jedan od gorućih problema komunalnog preduzeća je sistem transporta vode do potrošača, zbog čega Sjenica koristi jednu od skupljih voda. Tu nema slobodnog pada, već se voda distribuira uz pomoć dve pumpe, koje su u stalnoj eksploataciji od 1987.godine.

Čitaj još:  Sunčana čaršija 20. decembra 2015. godine (Slike)

Ukoliko jedna od njih otkaže, Sjenica neće imati redovno vodosnabdevanje, pa je neophodno što pre nabaviti rezervne pumpe”, rekao je za www.sjenica.com , direktor JKP “Vrela” u Sjenici, Ismet Mehmedbašić. On je istakao da bi, izmirivanjem svojih obaveza, građani mogli dati značajan doprinos u obezbeđivanju redovnog vodosnabdevanja i prevazilaženju, godinama nasleđivanih problema u preduzeću koje obavlja delatnosti u interesu svih građana Sjenice.

Ovu vijest mozete komentarisati na forumu
Facebook komentari

Leave a Reply