Dogovorena isplata zaostalih zarada

Arhiva vijesti 2009

Active Image

Najavljeni zbor radnika Poljoprivredno industrijskog kombinata ''Pešter'' AD, kome je trebalo da prisustvuje veinski vlasnik ura Obradovi i predstavnici lokalne vlasti Sjenice, radi postizanja dogovora o ispunjenju jedinstvenih zahteva sindikata radnika i manjinskih akcionara, nije odran prošlog petka zbog, kako je reeno, neodlonih obaveza veinskog vlasnika, koji tog dana nije mogao da doe. Obradovi je ipak došao u sredu 4.marta, kada je komisija Agencije za privatizaciju vršila redovnu kontrolu poštovanja kupoprodajnog ugovora. U njihovom prisustvu, veinski vlasnik je odrao sastanak sa predstavnicima radnikih sindikata i manjinskih akcionara. Nakon sastanka, koji je bio zatvoren za javnost, Obradovi je u urbi napustio Upravnu zgradu, nagoveštavajui novinarima da je postignut dogovor i najavljujui da e u utorak ponovo biti u Sjenici.

Kako smo naknadno saznali od predstavnika sindikata, Obradovi je u prisustvu agencijske komisije obeao da e do naredne srede isplatiti zaostale line dohodke radnicima, jer bi u suprotnom, kako su upozorili lanovi komisije, moglo doi do raskida kupoprodajnog ugovora. Što se tie investicionih ulaganja u proizvodne kapacitete Kombinata, saznali smo da je veinski vlasnik ostao pri stavu da ulaganja nee biti, sve dok se ne izvrši preregistracija kompletne kupljene imovine.
''Ja sam ogoren na predstavnike opštinskog rukovodstva koji, i pored pismenog i usmenog poziva, nisu našli za shodno da lino dou na ovako vaan sastanak, niti da pošalju struna lica za imovinsko-pravne odnose, kako bi se postigao dogovor o spornom zemljištu sa veinskim vlasnikom'', izjavio je za www.sjenica.com , Mirsad Kurtovi, predsednik Samostalnog sindikata i savetnik generalnog direktora PIK ''Pešter'' AD. Kurtovi je rekao da su svojim nedolaskom, predstavnici vlasti samo produili agoniju zaposlenih u Kombinatu i dodao da je umereni optimista kada je u pitanju dogovor sa veinskim vlasnikom. Sadija Roajac, predsednica sindikata Solidarnost je izjavila da veinski vlasnik svu krivicu pokušava da svali na opštinu, i da ona, ni nakon ovog sastanka, nema mnogo razloga za optimizam. I pored razliitih utisaka o odranom sastanku, predstavnici oba sindikata su rekli da nee odustati od jedinstvenih zahteva, koje su usaglasili zajedno sa manjinskim akcionarima Kombinata.
 
Ovu vijest moete komentarisati na forumu
 
Facebook komentari

Leave a Reply