dubinje - mac brod

Savremeni kolovoz od Sjenice do Štavlja

Arhiva vijesti 2008

Na magistralnom putu M8, između Sjenice i Štavlja, ovih dana završeni su radovi na asvaltiranju planirane deonice u dužini od dva kilometra. Radove, čija je vrednost procnjena na oko 90 miliona dinara, finansira Nacionalni investicioni plan, a izvođač je novopazarsko preduzeće za puteve ”Novi Pazar – put AD”.

dubinje - mac brod

U toku prošlogodišnje građevinske sezone, rekonstruisano je osam kilometara, što ukupno čini 10 kilometara rekonstruisanog, i po odgovarajućim standardima uređenog, savremenog kolovoza od Sjenice do Štavlja. U razgranatoj mreži puteva na teritoriji sjeničke opštine pa i šire, to je sada najbolje uređena saobraćajnica, ali ukupna putna infrastruktura u ovoj opštini, i dalje je daleko ispod republičkog proseka.

Čitaj još:  Demant

Na deonici puta u blizini mosta preko Vape, ove godne izgrađeno je nekoliko propusta, a nivo kolovoza u tom delu, podignut je za jedan metar i 30 centimetara. Na taj način, stvoreni su bezbedniji uslovi za saobraćaj, naročito u zimskom periodu, jer više neće biti plavljenja i time uzrokovanog leda na kolovozu.

Novopazarsko preduzeće za puteve trenutno izvodi pripremne radove na rekonstrukciji dodatnih 800 metara magistralnog puta, na izlazu iz Sjenice, u blizini hotela ”Bor”. A prema najavama izvođača, postoje izgledi da se u toku ove godine započnu i radovi na rekonstrukciji i izgradnji mostova preko Jablanice i Grabovice.

Facebook komentari

Leave a Reply