PRO Program i Opština Sjenica, ulepšali izgled gradskog parka

Arhiva vijesti 2008

Active Image

UreÄ‘enje gradskog parka je jedan od sedam projekata, koji je u Sjenici realizovan uz podršku PRO programa. Vrednost investicije je oko 6 miliona dinara, od čega je PRO program obezbedio 60 odsto sredstava, a ostatak je obezbedila opština Sjenica. Projekat su osmislili i izradili inžinjeri Direkcije za urbanizam projektovanje i izgradnju, Memsudin Prelić, inženjer arhitekture i Medžid Ragipović, inženjer elektrotehnike. 

Osim toga što ovako ureÄ‘eni deo gradskog parka služi svim graÄ‘anima za odmor, zabavu i rekreaciju, a deci za igru, moglo bi se reći da ima i edukativni karakter. Po projektantskoj zamisli, u centralnom delu parka postavljen je okrugli podijum, u čijem centralnom delu su otisci stopala. Stajanjem na naznačenom mestu, precizno se odreÄ‘uju strane sveta, a može se saznati i nadmorska visina.
Sjeničani su oduševljeni novim izgledom parka, koji je sada mnogo posećeniji. Brojne svetiljke, koje u večernjim satima naglašavaju obrise ureÄ‘ene zelene površine, privlače posetioce svih uzrasta, a zbog propratnih sadržaja za igru, najviše se raduju deca.
 

Ovu vijest možete komentarisati na forumu

Čitaj još:  Balkan kup u Sjenici, prvenstvo Srbije na Zlataru

http://sjenica.eu/forum/showthread.php?p=67169#post67169

Facebook komentari

Leave a Reply