pozar kladnica Sjenica

Porodična kuća Šaljića u Kladnici, izgorela u požaru

Arhiva vijesti 2008, Hronika, Pešter

Bračni par, Zarka i Kamber Šaljić iz Kladnice, sa svoje troje maloletne dece Aminom, Muhamedom i Mustafom, žive u štali, nakon što im je porodična kuća izgorela u požaru. Sve što su, napornim radom u životu stekli, izgorelo je u jednom danu. A sreća u nesreći je, što niko nije fizički povređen.

Požar se dogodio prošlog petka zbog, kako tvrde očevidci, slabe elektro instalacije, jer se najpre zapalio strujomer. Požar se ubrzo proširio na celu kuću, u kojoj u tom periodu nije bilo vode, pa je brzo gašenje bilo neizvodljivo dok nije stigla vatrogasna služba. Od porodične kuće ostalo je samo zgarište.




Izgorele su sve porodične vrednosti, čak i skromna ušteđevina od 500 evra, koju je Kamber Šaljić, napornim radom zaradio na sezonskim poslovima u Crnoj Gori i namenio za kupovinu krave. Jedina krava koju su imali sada je napolju, dok u štali, u vrlo teškim uslovima živi, sada petočlana porodica. Najstarija ćerka se nedavno udala. Sedamnaestogodišnja Amina, nije nastavila školovanje nakon završene osnovne škole zbog zdravstvenih problema, zbog čega je dva puta operisana. Desetogodišnji Muhamed završio je treći razred vrlodobrim uspehom.

Čitaj još:  Muamer Hukić napustio stručni štab "Sauerland event"

Knjige su mu izgorele, a najžalije mu je, kaže, što nije mogao da iznese Kur-an. Petogodišnji Mustafa žali svoje igračke, a roditelji brinu da li će imati snage da svojoj deci ponovo izgade, nesrećnim slučajem izgubljeni dom.
Komšije iz Kladnice, humani ljudi i predstavnici Muslimanskog dobrotvornog društva Merhamet iz Sjenice, posećuju ovu unesrećenu porodicu i nose im privremenu pomoć, osnovne životne namirnice, nešto od namešataja, garderobu. Za Kambera kažu da je pošten čovek i vredan radnik i da zaslužuje neophodnu pomoć u izgradnji nove kuće.
Pomoć ovoj porodici je prava prilika za humanost na delu.

Čitaj još:  Karate majstorima uručena klubska priznanja

Za sve one koji jesu humani i koji su u prilici da pruže pomoć, broj žiro računa u ”Intesa” banci, na ime Kamber Šaljić je 160-5300100292205-79

Facebook komentari

Leave a Reply