Očekuje se početak izgradnje dnevnog boravka za decu ometenu u razvoju

Arhiva vijesti 2008

Active Image

Od Nacionalnog investicionog plana preko Ministarstva rada i socijalne politike Republike Srbije, Centar za socijalni rad u Sjenici dobio je jedno kombi vozilo za prevoz hendikepiranih lica. Ovo vozilo će namenski koristiti Udruženje za pomoć deci i osobama ometenim u razvoju koje se, za poslednjih pet godina od kako postoji, uspešno bavi problemima lica sa posebnim potrebama i postiže značajne rezultate.

Kako saznajemo od direktora Centra za socijalni rad u Sjenici Novaka Dumića, iz istog izvora će biti obezbeđena sredstva i za izgradnju Dnevnog boravka za decu ometenu u razvoju.
''Vozilo koje smo dobili ima odgovarajuće priključne mehanizme i platformu za ulazak kolica, i biće od velikog značaja Udruženju za pomoć deci i osobama ometenim u razvoju. Ovo Udruženje već nekoliko godina uspešno realizuje programe čiji je rezultat bolja socijalizacija dece sa posebnim potrebama, i zato će takvo vozilo njima biti predato, jer će ga oni sigurno namenski koristiti'', kazao je direktor Centra za socijalni rad, Novak Dumić. On je rekao da je Ministarstvo rada i socijalne politike iz NIP-a obezbedilo 3 miliona dinara za izgradnju Dnevnog boravka za decu ometenu u razvoju, i da će izgradnje ovog objekta početi uskoro. Projekat će realizovati Udruženje za pomoć deci i osobama ometenim u razvoju u partnerstvu sa Centrom za socijalni rad i lokalnom upravom. Prema postojećem projektu, izgradnja se planira u neposrednoj blizini Predškolske ustanove.
 
Ovu  vijest možete komentarisati na forumu
 
http://www.sjenica.eu/forum/showthread.php?t=994 
Facebook komentari

Leave a Reply