Sindikat ”solidarnost” Najavljuje Å trajk

Arhiva vijesti 2008

Active Image

Radnici PIK ''Pešter'' AD, clanovi sindikata ''Solidarnost'' u Sjenici, prošlog petka najavili su da ce u sredu 21.maja stupiti u štrajk gladu, ukoliko vecinski vlasnik Ðura Obradovic ne prihvati poziv da dode u Sjenicu. Kako nam je potvrdeno, to je bio prvi uslov da do štrajka ne dode jer, radnici ne prihvataju razgovor ni sa kim drugim iz rukovodstva firme. 

Pošto je vecinski vlasnik za danas potvrdio dolazak, jer zbog obaveza nije mogao doci ranije, radnici su odložili štrajk ali, kako tvrde, nije iskljucena mogucnost da dode do štrajka, ukoliko njihovi uslovi ne budu ispunjeni.
Prvi uslov je da u Sjenicu dode vecinski vlasnik Ðura Obradovic. ''Naši zahtevi su da nam Obradovic licno objasni i da odgovore na pitanja koja se odnose na socijalni program, status radnika i razvojne planove preduzeca. Vec dve godine, od kako je izvršena privarizacija, ništa se nije promenilo na bolje. Tražimo da nam se isplati sedam zaostalih zarada, da nam se uplate porezi i doprinosi i izvrši povezivanje radnog staža i tražimo da nam vecinski vlasnik objasni kriterijume za proglašenje radnika tehnološkim viškom'', kazao je za naš sajt, predsednik sindikata ''Solidarnost'', Faik Graca.
U telefonskom razgovoru, na dan pre najavljenog štrajka, vecinski vlasnik nam je potvrdio da prihvata poziv i da ce danas održati sastanak sa radnicima, kao i da ce sastanak biti otvorenog tipa. Jer, kako je naglasio Obradovic, transparentnost je odlika njegove firme. ''Prihvatam poziv, iako se radi uglavnom o radnicima koji vec dve godine ne dolaze na posao a za to vreme redovno primaju plate'', kazao je Obradovic u fono izjavi za naš sajt.
Facebook komentari

Leave a Reply