Putevi Sjenica

Sjenički putari uvek spremni za zimu pre vremena

Arhiva vijesti 2007
Putevi Sjenica
Sjenica

Navikli na promenjive vremenske uslove, putari u Sjenici uvek spremno dočekuju sneg i zimsku sezonu koja u ovom kraju počinje uvek pre vremena. Brza ”transformacija” iz letnje u zimsku službu je, moglo bi se reći, zbog takvih uslova, njihova specijalnost. Prvi sneg u Sjenici ove godine pao je u oktobru. Tokom ove nedelje, nove snežne padavine formirale su snežni pokrivač od desetak centimetara u gradu, a prema pešterskim selima mestimično i preko dvadeset centimetara.

 Šef sjeničke sekcije novopazarskog preduzeća za puteve ”AD Novi Pazar – put” Nijazija Muminović, rekao je za sjenica.com da je za zimsku sezonu sve spremno i da su svi putevi, koje održava ovo preduzeće na teritoriji sjeničke opštine (magistralni i regionalni) prohodni, kao i da se saobraćaj odvija normalno i bez zastoja. Pored obavezne zimske opreme, vozačima iz ove službe savetuju dodatan oprez zbog mestimične pojave leda, usled niskih temperatura naročito u kasnim večernjim, i ranim jutarnjim satima. Inače, bez obzira na količinu snežnih padavina u toku zime na glavnim saobraćajnicama u Sjenici, koje održava ”AD Novi Pazar – put” zastoji su tradicionalno veoma retki.

               Za oko 350 kilometara lokalnih puteva i za održavanje ulica u gradu, zaduženo je opštinsko preduzeće ”Direkcija za urbanizam projektovanje i izgradnju”. Direktor ovog preduzeća Rasim Jahić kaže da je napravljen plan zimskog održavanja koji –  zbog malobrojne i uglavnom zastarele mehanizacije, koja obuvata tri stare i jednu novu građevinsku mašinu – podrazumeva i angažovanje privatnih preduzetnika po potrebi, a i ove godine, u održavanju seoskih puteva, očekuje se pomoć novopazarskog preduzeća za puteve.
Prema zvaničnim podacima Meteorološke stanice u Sjenici, polovinom ove nedelje, u noći između utorka i srede, zabeležena je temperatura od – 15 stepeni, a iste noći u Karajukiće Bunarima izmereno je čak – 20 stepeni. To ipak nisu novi temperaturni rekordi, jer je u ovom mesecu u Sjenici beležena temperatura i do – 26 stepeni Celzjusovih.
Facebook komentari

Leave a Reply