Muriz Turkovic trazi ponavljanje izbora u Sjenici - Sjenica 2016 - izbori

SDP traži ponavljanje izbora u Sjenici (Video)

Izbori, Sjenica vesti, Video

Predsednik opštinskogo odbora SDP-a u Sjenici Muriz Turković kazao je da su izbori u Sjenici najneregularniji izbori u istoriji parlamentarizma. Turković je kazao da u Sjenici izbori moraju biti ponovljeni i apelovao na sve državne organe da u Sjenicu uvedu demokratiju i red.

Turković je naveo niz primera i kontradiktornosti koje su se dešavale na biračkim mestima u Sjenici, navodeći primer broja upisanih glasača za lokalne koji se nije pokalapao sa brojem glasača za parlamentarnme izbore koji su upisani u jedinstveni birački spisak.

On je naveo i primere biračkih mesta sa kojih se izveštaji ne poklapaju.




“Od Republičke izborne komisije tražim da ponovi izbore u Sjenici na oba nivoa jer se desilo nešto što je neverovatno da SDA glasa više od 5.000 birača a da srpska lista dobije devet ili deset odbornika što se nije dešavalo ni u doba devedesetih godina kada se glasalo po nacionalnom principu. To je neoboriv dokaz i dovoljan podatak da se desilo nešto što nije smelo da se desi”, izričit je Turković.

Čitaj još:  Održana prva sednica Skupštine opštine Sjenica u novom sazivu (Video)

On je zahvalio biračima koji su podržali listu Sandžačke demokratske partije i na taj način, kako je rekao, odoleli pristiscima, ucenama, psovkama i uvredama koje su upućivane i njemu lično.

“Bilo je i povređenih ljudi koji su završili u bolnici. Ima nekoliko takvih primera koj esmo prijavili I policiji, ali na žalost niko ništa nije preduzeo”, kazao je Turković.

Od državnih organa Turković je tražio da u Sjenicu uvedu demokratiju i redza šta je krajnje vreme, jer su se na ovaj način, objašnjava Trković, građani Sjenice vratili u najgore godine.

Čitaj još:  Asmir Kolašinac na pripremama - VIDEO

 

Senada Kalić

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “SDP traži ponavljanje izbora u Sjenici (Video)

Leave a Reply