Zijah Spahovic - SDA SJENICA - Mart 2016

Zijah Spahović na čelu Asocijacije mladih SDA Sjenica (Video)

Sjenica vesti, Video

U Sjenici je održana izborna skupština Asocijacije mladih SDA Sjenica na kojoj je Zijah Spahović izabran za predsjednika Asocijacije mladih te partije u ovom gradu.

Zijah Spahovic - SDA SJENICA - Mart 2016

Spahović je obraćajući se prisutnima rekao da je cilj saziva ogranka mladih SDA u Sjenici da podrži ideje mladih kako bi Sjenica bila što bolje mjesto za život.

“Glavni cilj našeg ogranka je da izgradimo demokratsko društvo okrenuto ka budućnosti, društvo koje će dostojanstvo ljudi garantovati pravnom, ekonomskom i socijalnom sigurnošću”, dodao je Spahović.

On je poručio mladima da je učenje i obrazovanje jedan od osnovnih načina za borbu protiv različitih nedaća današnjice.
Skupštini u Sjenici prisustvovao je predsjednik stranke SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin koji je mladima čestitao na izboru saziva Asocijacije mladih, a tom prilikom poručio da oni treba da rade i bore se za svoja prava bez ispoljavanja mržnje prema drugima.




“Imate razlog da budete srećni jer ste izabrani u pravo vrijeme, a to je vrijeme kada država korača krupnim koracima ka Evropskoj uniji i kada će država morati da poštuje vašu izbornu volju. Nažalost, proteklih 26 godina država je namatela ljude koji su samo njoj bili po volji, to je sada davno prošlo vrijeme”, rekao je Ugljanin.

Čitaj još:  SMRDOVANJE (epizoda 3) Video

Predsjednik sjeničkog organka SDA Sandžaka Hazbo Mujović poručio je da održavanjem skupštine upućena jasna poruka da je Sjenica grad koji se razvija i koji postaje sve prosperitetnije mjesto za život mladih.

“Sjenica je grad koji se ubrzano igrađuje i postaje najljepši grad u regionu, ovo je mjesto koje ima najpametniju i najškolovaniju omladinu u okruženju, a to je naša prava snaga”, rekao je Mujović.

Čitaj još:  Sjenica zablistala sa novim parkovima (VIDEO)

On je dodao da će se politika koju predstavlja u budućnosti boriti za opstanak Bošnjaka na ovim prostorima, za sveobuhvatno unapređenje i bolji život svih građana opštine Sjenica.

 

 

Redakcija Sjenica.com

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Zijah Spahović na čelu Asocijacije mladih SDA Sjenica (Video)

Leave a Reply