Stop medijska blokada u Sjenici

Retrospektiva 2015. god. sa predsednikom opštine (Video intervju)

Intervju, Opstina Sjenica, Sjenica vesti, Video

Retrospektiva 2015.godine sa predsednikom opštine Hazbom Mujovićem
Novogodisnji intervju sa Hazbom Mujovicem - predsednikom opstine Sjenica / Decembar 2015
Dok su u svetu sve oči bile uperene u izbegličku krizu, našu Sjenicu su druge stvari okupirale.
Pored radova u centru grada, asfaltiranja raznih ulica imali smo i dva ubistva, nekoliko napada, vandalizma u vidu paljenja automobila i još mnogo drugih što pozitivnih, što negativnih stvari.

Pošto smo uvek bili poznati kao objektivan sajt, želimo to i sada da budemo i ostanemo. Moramo na nekoliko rečenica koje je izrekao naš predsednik u intervju-u da reagujemo i da razjasnimo.

Stop medijska blokada u SjeniciU Sjenici se sa svih strana pominje ta neka “medijska blokada”, koju mi ni u kom slučaju ne možemo da prihvatimo. Ako se pod medijskom blokadom misli na to, da dve do tri jedva gledane televizije poput Regionalne, Sandžak TV, TV Tutin, ne emituju priloge iz Sjenice, onda ok. Ali globalno gledano, Sjenica je zastupljena u medijima više od bilo kog drugog grada u našoj državi.

Podsećanja radi, naš grad Sjenica je imala svoj sajt, ovaj sajt, kad nijedan grad na Balkanu nije imao svoj sajt, kad nije bilo ni youtube-a ni facebook-a. Ni Beograd, ni Sarajevo ni Zagreb niti ovi manji gradovi. Uvek smo pisali o našem gradu, dešavanjima iz opštine, sa Pešteri… bukvalno o svemu. Da li je to medijska blokada?

Što se u opštini ne gleda objektivno na sve to, opet ponavljamo, od pojedinaca, ne znači da imamo medijsku blokadu. Naš sajt stoji na usluzi svim građanima Sjenice.

Da, pre je to bilo malo teže, priznajemo da nismo imali toliko pristupa opštini kao danas, ali smo bili tu. Ne zato što nas je neko plaćao, već što smo mi to hteli i radili iz ljubavi. Ta ljubav i danas postoji, danas pišemo čak i više nego pre. Imamo najjače saradnike u gradu, među njima i Rama Tahirovića. A gde su ostali dugogodišnji volonteri poput Nedžada Halilovića, Ensara Turkovića, Rešada Tahirovića, Altana Hamidovića.

Čitaj još:  Dijaspora iz Francuske pomaže porodici Drndić (Video)

Nikada nismo dobili prebijene pare od vlasti, ili neke stranke. A isto tako se ne bi ni naljutili da nas neko shvati malo ozbiljnije i da kaže, bravo momci, toliko godina, odvojićemo neki dinar i za vaš rad, neku zahvalnicu i sl. I ne tražimo, ali eto, razmišljamo u vidu digitalzovanih slova, što bi se reklo “na glas”.




Onda, naš predsednik Hazbo Mujović kaže da tek u 2015. godini je počeo turizam malo aktivnije da se primećuje a malo se ulagalo u sve to. A ko je zaslužan i za to malo godinama unazad? Turistička organizacija Sjenice? Ne bi se složili sa tim. Opet mi, tj. sajt Sjenica.com, kada nikoga to nije zanimalo, mi smo objavljivali snimke Rama Tahirovića, promovisali smo našu peštersku visoravan svim nama pristupačnim resursima. Pogledajte samo naš “novi” youtube kanal od koje godine je aktivan. Kažemo “novi” jer smo imali jedan i pre 2009. godine koji nam je nažalost ukinut, jer nismo tragali puno za tim autorskim pravima na pozadinskoj muzici u snimcima. Na tom starom kanalu je bilo preko 2000 video snimaka, a od toga jedno 1500 iz Sjenice i sa pešterske visoravni.

Čitaj još:  Asfaltira se još jedna ulica u Sjenici (Slike i video)

Hvala našem predsedniku što nas primećuje, što čujemo od njega, što čini za nas. Ovo napisano je sve dobronamerna kritika u želji da bude još bolje i još delotvornije. Medijska blokada nije pristuna u Sjenici samo je pitanje, sa koje tačke gledišta se to vidi sve?

Ko danas nema “pametni” telefon i 3G na njemu? Ko nema aplikaciju youtube? Možda neka nana ili đedo sa sela, ali i oni će ubrzo prihvatiti novu tehnologiju.

Danas smo pričali sa čelnicima televizije Tutin, hteli smo da znamo kako to da naše priloge uzimaju bez dozvole, bez novčane nadoknade, odgovor je bio “pa eto po slobodi”. Ovim smo hteli reći dragi moji političari Sjenice, da nas čitaju i prate preko tih pametnih uređaja poput tableta i smartfona. Nemojte se zavaravati, nema medijske blokade, ima Sjenica.com!!!

A o čemu je sve u novogodišnjem obraćanju građanima Sjenice pričao naš predsednik Hazbo Mujović, pogledajte u intervju-u koji je vodio za naš sajt Muhedin Fijuljanin

Redakcija Sjenica.com
Z. Tahirović

Facebook komentari

One thought on “Retrospektiva 2015. god. sa predsednikom opštine (Video intervju)

Leave a Reply