Jasmina Tahirovic - Sjenica

Jasmini i dalje samo obećanja!

Sjenica vesti

Doktorki koja je radila u pekari od posla samo – obećanja

Jasmina Tahirovic - Sjenica

Jasmina Tahirović uprkos završenom stažiranju u Kliničkom centru Srbije, položenom državnom ispitu pet godina čeka na konkurs u Domu zdravlja.

Mlada doktorka Jasmina Tahirović iz Sjenice, uprkos završenom stažiranju u Kliničkom centru Srbije, položenom državnom ispitu i petogodišnjem čekanju na posao lekara, još nije uspela da se zaposli u svom rodnom gradu. Ona je svojevremeno izgubila privremeni posao u sjeničkoj pekari “Ćoćaj”, gde je prodavala hleb, peciva i bureke a nema nikakve prihode i živi od skromne roditeljske penzije.




– Za moju nevolju zainteresovao se Mujo Muković, poslanik u Skupštini Srbije i predsednik Bošnjačke narodne stranke (BNS), koji je razgovarao i sa ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom. Pošto dugo čekam posao i ispunjavam sve uslove, a Sjenici i Pešteru su potrebni lekari, u Ministarstvu su obećali da će što pre dati “zeleno svetlo” Zdravstvenom centru u Užicu da raspiše konkurs za lekara u ovdašnjem domu zdravlja. Koliko znam komisija u ministarstvu koja je nadležna da o tome odlučuje trebalo je da zaseda 10. decembra, ali je zasedanje odloženo, nadam se da će se sastati ovog meseca i da ću konačno čuti dobre vesti – ističe dr Jasmina. Ona pokušava da se zaposli kao fizički radnik na pakovanju tekstilnih proizvoda u jednoj privatnoj firmi, ali i tu ima problema, jer gazde još nisu stvorile uslove za otvaranje ovog radnog mesta.

Čitaj još:  Sjenički "Pionirski park" u punom sjaju

M. Nićiforović

Facebook komentari

2 comments

Leave a Reply