Osnovan ASNS rudnika uglja Štavalj

Osnovan ASNS rudnika uglja Štavalj (Video)

Sjenica vesti, Video, Vijesti 2015

Predsednica Asocijacije nezavisnih sindikata Srbije Ranka Savić ocenila je da situacija u sjeničkom rudniku “Štavalj” zahteva sastanak rukovodstva i tek osnovane podružnice sindikata u toj firmi sa ministrom energetike Aleksandrom Antićem.

Osnovan ASNS rudnika uglja Štavalj

Ona je izjavila da je na poslednjem sastanku ASNS i resornog ministarstva rečeno da niko u vladi ne razmišlja o zatvaranja ili stečaju rudnika, a da bi na sastanku bio tražen odgovor na pitanja vezana za perspektivu i štavaljskog rudnika.

“Pokušaćemo da rešimo probleme, kao što su neplaćeni prekovremeni rad i mnogi drugi. Ti problem moraju se rešavati postepeno, jer smo svesni da niko u ruci nema čarobni štapić i reši ih odmah. Ipak verujemo da je Ministarstvo spremno na dijalog sa Asocijacijom sindikata”, istakla je Savić.




Predsednik ASNS u rudniku “Štavalj” Srđan Rakonjac zabrinut je odlukom da država proizvodnju u ovom rudniku subencioniše samo do maja sledeće godine.

Čitaj još:  Senko Mahmutović oduševio nastupom sa ćerkom (Video)

“Ako se to zaista i desi, naš rudnik neće moći da posluje. Sada tražimo način kako da očuvamo svoja radna mesta i ostvarimo prava garantovana Zakonom o radu”, izjavio je Rakonjac.

On je ocenio da je rudarima najugroženije pravo na rad jer, “niko, pa ni sama vlada“ ne zna šta će se desiti sa rudarima iz Štavlja nakon 16. maja 2016. godine.

Čitaj još:  KUD "Gajret" ponovo gostuje u Turskoj (Video)

Redakcija Sjenica.com

Pogledajte još:

Facebook komentari

Leave a Reply