Azilanti Sjenica Hotel Berlin

Broj azilanata raste u Sjenici

Sjenica vesti, Vijesti 2015

Broj azilanata u Centru za azilante u Sjenici tokom prethodnog dana povćao se za 50, tako da su u njemu trenutno smeštene 142 osobe.

Azilanti Sjenica Hotel Berlin

Koordinator Centra Fiko Hamidović rekao je da se azilatni u ovoj opštini naJčešće zadržavaju od sedam do 10 dana, a da od njih ne uzimaju podatke odakle dolaze, gde idu, kao i kako su doputovali do Sjenice.

“Oni se po dolasku prijavljuju policiji, gde dobiju odgovarajući dokument na osnovu kojeg mi popunjavamo prijavu o dolasku. Ta prijava sadrži lične podatke svake osobe, a nakon toga oni dobijaju smeštaj kod nas”, pojasnio je Hamidović.




On je dodao da se zdravstvene kontrole azilanata obavljaju dva puta nedeljeno, kao i da je Centar angažovao sopstveno vozilo koje ih po potrebi odvozi u sjeničku bolnicu.

Čitaj još:  U Sjenici za sada nema obolelih

Hamidović je istakao da azilanti uglavnom poštuju kodeks ponašanja u kampu, da su meštani dobro prihvatili njihovo prisustvo i da je njihova međusobna komunikacija dobra, što je retkost u Srbiji.

On očekuje povećanje broja azilanata u narednom periodu, jer je dosta izbeglica na putu ka Srbiji, a samim ti i ka izbegličkom kampu u Sjenici.

 

Redakcija Sjenica.com

 

Čitaj još:  Zmajevci - šetnja Caričinom i Ozrenom

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Broj azilanata raste u Sjenici

Leave a Reply