Radionica u Sjenici - Jun 2015

Problemi neadekvatnog odlaganja životinjskog otpada (Video)

Sjenica vesti, Video

Ekološki centar “Stanište” iz Vršca organizovao je pre neki dan u Sjenici radionicu “Upravljanje sporednim proizvodima”, na kojoj su izloženi problemi neadekvatnog odlaganja životinjskog otpada i potreba za njegovim pravilnim upravljanjem.

Radionica u Sjenici - Jun 2015

Predstavnik ovog centra Dejan Maksimović rekao je da u Srbiji postoje samo dva objekta za odlaganje uginulih životinja, a da je potrebno bar 30.

“Nepostojanje regionalnih i lokalnih mesta gde bi se sakupljale uginule životinje dovodi do toga da najveći procenat njih i ne dospeva do klanice. Otvaranje i izgradnja sabirnih centara ne bi dovela do novih finasijskih izdataka poslodavaca koji odlažu životinjski otpad, već šansa da unaprede proizvodnju u skladu sa zakonima Evropske unije”, rekao je Maksimović.

Čitaj još:  Asmir Kolašinac obezbedio normu za Olimpijske igre 2016. godine

Radionica je organizovana je u okviru projekta “Sistem za sakupljanje sporednih proizvoda životinjskog porekla u četiri regiona u Srbiji”, koji većim delom finansira ambasada Norveške u Srbiji i opštine u kojima se realizuje.

Osim u Sjenici, projekat se realizuje i u Ivanjici, Novoj Varoši, Čačku, Gornjem Milanovcu, Lučanima, Subotici i Pirotu.

Animalni otpad – Еколошки центар Станиште

 

Redakcija Sjenica.com

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Problemi neadekvatnog odlaganja životinjskog otpada (Video)

Leave a Reply