asmir kolassinac 21,58 m

Naš Asmir postavio novi rekord – 21,58m (Video)

Sport, Video

Reprezentativac Srbije u atletici Asmir Kolašinac pobedio je danas na takmičenju u bacanju kugle u Beogradu, a daljinom od 21 metra i 58 centimetara postavio je lični rekord i izbio na treće mesto na godišnjoj svetskoj rang listi.

asmir kolassinac 21,58 m

“Ne mogu da opišem kako se osećam. Hitac je bio savršen i konačno su se sklopile sve kockice. Ovo je pravi pokazatelj koliko zapravo vredim. Zadnja dva meseca bacam jako daleko, ali nikako da se poklopi. Danas je sve bilo kako treba”, rekao je Kolašinac.

Ovaj 30-godišnji Sjeničanin je pobedničku daljinu na stadionu Partizana ostvario u prvoj seriji, a još tri puta uspeo je da baci preko 21 metar, u drugom (21,15), četvrtom (21,06) i šestom pokušaju (21,24).

Čitaj još:  Pojeftinilo skupo meso! (Video)

Kolašinac je u trećoj seriji prestupio, dok je u petoj bacio 20,92 metara, što je za dva centimetra bolje od njegovog pređašnjeg najboljeg ostvarenja na otvorenom.

Bolje od Kolašinca ove godine su bacali jedino Džo Kovač iz SAD (22,35 metara) i Nemac David Štorl (21,92).

Drugo mesto na takmičenju u Beogradu pripalo je Željku Milovanoviću iz OAK Beograd sa 16,80 metara, dok je treći bio Nikola Čanković iz Srema sa 15,87.

Rekord Srbije u bacanju kugle drži Dragan Perić, koji je pre 17 godina u Baru zabeležio hitac od 21,77 metara.

Čitaj još:  Nastavak podrške za Vladu Timotijevića nakon dva miliona pregleda

M. Minić

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “Naš Asmir postavio novi rekord – 21,58m (Video)

Leave a Reply