Damir rastic

INTERVJU: Damir Rastić pred trku na 20 km

Intervju, Sport

Biatlonac Damir Rastić rekao je da očekuje da će vremenski uslovi tokom sutrašnje individualne trke na Svetskom prvenstvu u Kontiolahtiju, u Finskoj, biti povoljniji u odnosu na sprint i da će to doprineti boljim rezultatima reprezentativaca Srbije.

Damir rastic

“Priželjkujemo prijatnije uslove, uz niže temperature i bez vetra, što omogućava brže trčanje i bolje gađanje. Neuobičajeno je toplo za ovo doba godine, staza je mekana i teška, a vetar pravi velike probleme nama koji želimo da pogodimo svaku metu. Svi u reprezentaciji se, ipak, osećamo bolje nego uoči sprinta, pa verujem da možemo do rezultata koji bi ispunili naša očekivanja”, rekao je Rastić.

Ovaj 26-godišnji Sjeničanin je zauzeo 95. mesto u sprintu na 10 kilometara, što je bio najbolji plasman od četvorice članova selekcije Srbije.

Čitaj još:  Intervju: Ilijaz Baćo Tahirović (VaVaZu) Video

“Sprint je bio zahtevan baš zbog mekane staze i jakog vetra koji je bio uzrok brojnih promašaja na strelištu, posebno u stojećem stavu. Nije mi pošlo za rukom da zatvorim željenih 10 meta i morao sam u kazneni krug posle ležećeg, kao i u još tri posle stojećeg stava”, pojasnio je Rastić.

On je naglasio da reprezentativci nisu imali dovoljno vremena za oporavak, posle putovanja kombijem u trajanju od 60 sati.

“Bili smo umorni, nije bilo načina da se adekvatno spremimo za sprint i to je uticalo na rezultat. Samo u trčanju sam bio oko 40 sekundi sporiji u odnosu na neki moj prosek”, kazao je Rastić.

Početak indivudualne trke na 20 kilometara zakazan je za danas od 17.15.

Čitaj još:  Biciklisti blokirali grad (Video)

Osim Damira Rastića, Srbiju u Kontiolahtiju predstavljaju biatlonci Edin Hodžić, Dejan Krsmanović i Ajlan Rastić, a u državnom timu su još selektor Murat Hodžić i trener Almir Džeković.

 

M. Minić

 

Pogledajte još:

Facebook komentari

One thought on “INTERVJU: Damir Rastić pred trku na 20 km

Leave a Reply